Junuzović kopex planira gradnju autobuske stanice i pumpe u Kalesiji

14.04.2018. 11:14 / Izvor: Akta.ba
Junuzović kopex planira gradnju autobuske stanice i pumpe u Kalesiji

Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić sa savjetnikom Fikretom Suljkanovićem jučer je u radnu posjetu primio vlasnika kompanije "Junuzović kopex".

Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić sa savjetnikom Fikretom Suljkanovićem jučer je u radnu posjetu primio vlasnika kompanije "Junuzović kopex" Amira Junuzovića i izvršnog direktora kompanije Semira Junuzovića sa kojima je razgovarao o ulaganjima na području ove općine. 

Prema riječima vlasnika kompanije Amira Junuzovića, ova firma je u planu graditi moderno opremljenu benzinsku pumpu sa autobuskom stanicom te pratećim objektima na području Kalesije, tačnije na izlazu iz centra gdje ova firma ima oko 5 dunuma sopstvenog zemljišta. 

On ističe da bi to bio posao za dvadeset osoba, a isto tako Kalesija bi dobila modernu i opremljenu autobusku stanicu sa koje bi se kretalo prema svim naseljima i općinama u susjedstvu. Inače ova kompanija koja se bavi prodajom nafte i naftnih derivata i većinski je vlasnik Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla i Litvatransa Banovići.

Općinski načelnik Sead Džafić rekao je da će Općina učiniti sve da pomogne svim investitorima da nešto naprave i pokrenu u našoj općini i da osiguraju posao za naše sugrađane.

Na sastanku je bilo riječi i o povećanju broja linija iz Kalesije prema Tuzli i Živinicama kako bi građani imali prevoz tokom cijelog dana i kako bi izbjegli čekanja i zadržavanja. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije