Počinje izgradnja Palate pravde u Trebinju, radovi vrijedni 1,5 miliona KM

15.05.2018. 08:57 / Izvor: Akta.ba

Svečanom početku radova prisustvovali su predstavnici EU, koja izgradnju finansira sa 1,5 miliona KM.

Radovi izgradnji Palate pravde u Trebinju ozvaničeni su jučer polaganjem kamena temeljca na lokaciji bivšeg Vatrogasnog doma, piše hercegovinapress.

Na ovom mjestu za godinu dana biće zajednička zgrada Okružnog i Osnovnog suda i Okružnog tužilaštva, kao i Sudske policije.

Svečanom početku radova prisustvovali su predstavnici EU, koja izgradnju finansira sa 1,5 miliona KM.

“Pravosudje koje dobro funkcioniše je presudno za pristupanje BiH EU, a odgovarajuća infrastruktura je dio toga, ali samo dio. Možete imati divne zgrade ali i dalje slabo pravosudje tako da smo mi svjesni toga pa ulažemo u pravosudje i u drugim sferama”, rekao je zamjenik šefa misije Delegacije EU u BiH Kaldun Sino.

Polaganju kamena temeljca prisustvovao je i ministar pravde u Vladi RS Anton Kasipović, kao i predsjednici sudova i tužilaštva.

"Smatram da je ovo izuzetno važno za Trebinje i za Hercegovinu jer smještamo praktično tri naše pravosudne institucije na odličnoj lokaciji. Rok za izgradnju je godinu dana. Vjerujem da ćemo dobiti izvanredan prostor za rad pravosudnih organa i da će to ujedno biti i nova obaveza za podizanje efikasnosti rada pravosudnih institucija", rekao je Kasipović.

"Dobićemo savremene uslove, a mislim da i  pravosuđe Hercegovine i Grad Trebinje zaslužuju jednu ovako lijepu zgradu", rekao je predsjednik Okružnog suda Bojan Stević.

Gradonačelnik Luka Petrović zahvalio je predstavnicima EU, izvodjačima radova i poželio zaposlenim u pravosudnim institucijama efikasan rad.

"Grad Trebinje sa svojim sredstvima u renti, okolnom uređenju i rješavanju infrastrukture i lokacije učestvuje sa 970.000 KM, a Evropska Unija sa 1,5 mil evra za Palatu pravde. Mislim da će ovo doprijnijeti i kvalitetnijem radu i boljim uslovima za sve radnike pravosudnih organa", rekao je Petrović.

Izvodjač radova na Palati pravde je Herc gradnja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije