Počinje gradnja 14 kilometara vodovoda, projekt vrijedan 1,1 milion KM

18.06.2018. 11:51 / Izvor: Akta.ba
Počinje gradnja 14 kilometara vodovoda, projekt vrijedan 1,1 milion KM

Podsistem "Zvijezda" pokriva sela Gornji Pervan, Donji Pervan, Goleši, Čokorska Polja, Borkovići..

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i direktor preduzeća "Prijedorputevi" Radenko Crnogorac potpisali su ugovor o izgradnji 14 kilometara vodovodne mreže podsistema "Zvijezda", čija je vrijednost 1,1 milion KM, u okviru velikog projekta "Crno vrelo".

Radojičić je nakon potpisivanja novinarima rekao da je riječ o trećem od ukupno pet projekata za koje su sredstva obezbijeđena emisijom gradskih obveznica i odnosi se na izgradnju tri kraka vodovoda za sela Goleši, Pervan i prema Đurića Glavici.

"Istovremeno se radi fabrika vode, koja bi trebalo da bude završena do kraja avgusta, tako da bi prvi potrošači sa banjalučke regije mogli da dobiju vodu već u septembru", rekao je Radojičić.

On je istakao da će proširenje ove mreže biti nastavljeno i u narednim godinama, s obzirom da "Crno vrelo" ima četiri podsistema i niz vodovoda.

Rok za izvođenje radova je 120 dana, a prema riječima direktora preduzeća "Prijedorputevi" Radenka Crnogorca, uz povoljne vremenske prilike, pokušaće da ih okončaju i prije predviđenog roka.

On je istakao da bi radovi trebali započeti krajem juna, kada se očekuje prva isporuka materijala, a da je plan da se završe u drugoj polovini septembra.

Podsistem "Zvijezda" pokriva sela Gornji Pervan, Donji Pervan, Goleši, Čokorska Polja, Borkovići, Donja Bistrica, Gornja Bistrica i Gornja Piskavica, a projektovan je za oko 500 domaćinstava.

Veći dio pobrojanih naselja se snabdijeva sa rezervoara „Subotica“, te završetkom podsistema i prepriključenjem dijela potrošača dobile bi se dodatne količine vode koje bi se sa „Subotice“ mogle distribuirati prema Koprivnjaku i gradu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije