Višegrad: Za ulaganja u infrastrukturu skoro tri miliona KM

31.07.2018. 07:48 / Izvor: SRNA
Višegrad: Za ulaganja u infrastrukturu skoro tri miliona KM

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je Srni da ulaganja u ovoj godini za infrastrukturu iznose skoro tri miliona KM.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je Srni da ulaganja u ovoj godini za infrastrukturu iznose skoro tri miliona KM, a jedan od najznačajnijih projekata koji je u toku je izgradnja obaloutvrde kod stadiona i Sportske dvorane vrijednosti skoro 600.000 KM.

"Na prošloj sjednici Skupštine opštine smo usvojili rebalans budžeta kroz koji smo planirali veliki broj novih projekata. Među najznačajnijim su uređenje pijace i parking mjesta, završetak saobraćajnice prema Andrićgradu i vodovoda Prelovo-Klašnik, zatim izgradnja kanalizacione mreže u naselju Okolišta i vodovodne mreže Bikavac prema naselju Šeganje, te početak gradnje dječijeg igrališta sa pomoćnim fudbalskim stadionom", naglasio je Đurević.

On je dodao da su planirana sredstva za dva manja dječija igrališta, jedan u centru grada, a drugi u mjestu Podgreben.

"Planirana su sredstva za nastavak izgradnje seoskih vodovoda, za nastavak sanacije fasada u užem centru grada, zamjena sjedišta u Domu kulture i nastavak postavljanja ulične rasvjete u mnogim dijelovima naše opštine", rekao je Đurević. 

On je napomenuo da bi ove godine trebala biti završena i tenderska dokumentacija za rekonstrukciju glavne ulice, za koju je planirano da se uradi zamjena vodovodnih, kanalizacionih i elektro instalacija, kao i zamjena asfalta u glavnoj i poprečnim ulicama.

"Nakon završetka rekonstrukcije glavne ulice ostaje nam da predvidimo uređenje glavne ulice nabavku klupa, rasvjetnih tijela, kanti za smeće", dodao je Đurević.

On je istakao da će ove godine biti spojena saobraćajnica sa Andrićgradom, a u planu je i sadnja drvoreda sa lijeve strane Drine od Ćuprije do Novog mosta.

Đurević je istakao da je opština dobila značajnu pomoć od Vlade Republike Srpske i Vlade Republike Srbije za projekte koje planira uraditi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije