Sarajevska izletišta uskoro u novom ruhu: Na Vrelu Bosne rekonstrukcija mostova

01.08.2018. 14:03 / Izvor: Akta.ba
Sarajevska izletišta uskoro u novom ruhu: Na Vrelu Bosne rekonstrukcija mostova

Na Skakavacu, omiljenom mjestu planinara u narednom period bit će postavljena ograda na serpentinama i novi pješački most.

Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja KS konstantno radi na uvođenju novih sadržaja i rekonstrukciji postojećih na sarajevskim izletištima.

Kako najavljuju ovog ljeta će se izvesti veliki broj radova na područjima koji su pod njihovom ingerencijom, pa će tako na Trebeviću biti postavljen javni toalet i česma, a slijedi i rekonstrukcija sadržaja na Vrelu Bosne i Skakavcu.

Mustafa Zvizdić, stručni saradnik za promociju i marketing KJU za zaštićena prirodna područja za Akta.ba je kazao kako je njihov osnovni cilj pružiti turistima, ali i domaćem stanovništvu, koje obilazi popularna izletišta, potpuni ugođaj a ujedno im olakšati boravak na otvorenom uz sve potrebne sadržaje.

"Što se tiče javnog toaleta i česme na Trebeviću, završena je kompletna projektna dokumentacija, dobijena urbanistička saglasnost i trenutno čekamo građevinsku dozvolu. Javni poziv za izvođača radova će biti raspisan iduće sedmice i nakon toga se kreće u realizaciju", kazao je Zvizdić.

Kako navodi u toku je potpisivanje ugovora za postavljanje drvenih klupa sa naslonima, info-panoa, putokaza i zaštitne ograde kao i nadstrešnica sa klupama i stolovima na Trebeviću.

Radovi su planirani i na Vrelu Bosne.

"Na Vrelu Bosne su završeni radovi na rekonstrukciji javnog toaleta i urađena pristupna rampa za invalide. Ono što nam slijedi u nastavku jeste sanacija i rekonstrukcija svih mostova koja će koštati oko 25.000 KM", govori Zvizdić.

Na Skakavacu, omiljenom mjesto planinara bit će postavljena ograda na serpentinama i novi pješački most. Zvizdić kaže kako je u toku i čišćenje područja Bentbaše kojem će se u narednom perodu posvetiti više pažnje kako bi se i ovo područje u potpunosti osposobilo.

I.M.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije