Počinje modernizacija Terminala B aerodroma Sarajevo vrijedna 36 miliona KM

15.09.2018. 08:04 / Izvor: Akta.ba
Počinje modernizacija Terminala B aerodroma Sarajevo vrijedna 36 miliona KM

Ukupna vrijednost navedenih projekata je 36 miliona KM bez PDV-a, te se oba projekta finansiraju isključivo iz vlastitih sredstava aerodroma.

U prostorijama Međunarodnog aerodroma Sarajevo potpisani su ugovori između Međunarodnog aerodroma Sarajevo, kao investitora i renomirane firme ANS DRIVE, kao izvođača, za izvođenje radova na modernizaciji i dogradnji Terminala B, kao i za izvođenje građevinsko-zanatskih i instalaterskih radova na izgradnji administrativno-poslovnog objekta za operativni centar i osoblje.

Ukupna vrijednost navedenih projekata je 36 miliona KM bez PDV-a, te se oba projekta finansiraju isključivo iz vlastitih sredstava aerodroma.

Ističu da je projekat modernizacije i dogradnje Terminala B, inače, vrijedan 30 miliona KM i predstavlja najveći investicioni projekat u historiji Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Nakon potpisivanja ugovora, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Armin Kajmaković kazao je, "Proširenje putničkog terminala i izgradnja poslovnog objekta za operativni centar i ostalo osoblje, predstavlja važne strateške projekte Međunarodnog aerodroma Sarajevo, kojim će se, uz realizaciju drugih projekata, osigurati kapaciteti za dalji ubrzan rast, kao i obezbjeđenje uslova za stalno unapređenje kvaliteta naših usluga, a sve u interesu promocije turističkih, poslovnih i drugih privrednih potencijala šire sarajevske regije i Bosne i Hercegovine u cjelini".

Direktor tvrtke ANS Drive, Asmir Dževlan zahvalio se na ukazanom povjerenju i sa velikim zadovoljstvom najavio skori početak radova na proširenju Međunarodnog aerodoma Sarajevo.

"Ovo je još jedan od velikih poslova za našu firmu, a posebno naglašavamo naše zadovoljstvo i zbog činjenice da smo zadovoljili vrlo kompleksne i visoke zahtjeve koji su bili definirani tenderskom dokumentacijom",rekao je Dževlan.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije