Počela izgradnja rezervoara za više dijelove naselja Česma

24.09.2018. 08:12 / Izvor: SRNA
Počela izgradnja rezervoara za više dijelove naselja Česma

Namjera je da ove godine bude napravljen rezervoar zapremine 500 metara kubnih.

U banjalučkom naselju Česma jučer je počela izgradnja rezervoara za vodu, vrijednosti oko 540.000 KM, što je prvi korak u rješavanju višegodišnjeg problema vodosnabdijevanja viših dijelova ovog naselja.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da se je ovo početak još jednog velikog infrastrukturnog projekta na koji mještani visinskih zona u Česmi godinama čekaju.

Radojičić je objasnio da bi izgradnja velikog rezervoara trebalo da riješi problem visinske zone naselja Česma četiri, ali i u paketu za naselje Česmu tri, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Ovdje imamo nekoliko stotina potencijalnih korisnika", rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, namjera je da ove godine bude napravljen rezervoar zapremine 500 metara kubnih, a naredne godine bi se usmjerili na spajanje i gradnju mreže da bi prvi potrošači počelo dobijati vodu.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Česma Miladin Maličević rekao je da poslije skoro 15 godina počinje jedan od najvažnijih projekata za lokalno stanovništvo.

"Ovaj vodovod trebalo bi da pokrije između 500 i 600 domaćinstava, ali na ovom terenu svakodnevno niču novi objekti. Zahvalio bih se gradonačelniku i Gradskoj upravi što su i u teškom vremenu našli sredstva za ovako važne projekte", zaključio je Maličević.

Iz Gradske uprave podsjećaju da je u Mjesnoj zajednici Česma ove godine počela rekonstrukcija glavne saobraćajnice kroz naselje i izgradnja vodovoda u Česmi dva od 850 metara.

Dužina nove saobraćajnice je nešto više od 820 metara, a vrijednost investicije je 750.000 KM. Očekuje se da izgradnja bude gotovo iduće sedmice, kao i da uskoro počne izgradnja društevnog doma kroz projekat Razvojnog programa UN, ističu iz Gradske uprave.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije