Na banjalučkom Petrićevcu se gradi ambulanta, vrtić i zgrada mjesne zajednice

11.10.2018. 12:49 / Izvor: Akta.ba
Na banjalučkom Petrićevcu se gradi ambulanta, vrtić i zgrada mjesne zajednice

Druge dvije faze, odnosno gradnja vrtića planiranog kapaciteta za 100 djece, kao i izgradnja objekta mjesne zajednice biće planirana za narednu godinu.

Izgradnja ambulante porodične medicine na banjalučkom Petrićevcu trebala bi početi do kraja ove godine, u okviru planiranog višenamjenskog objekta, u kojem će naknadano biti smješteni i dječiji vrtić i mjesna zajednica, potvrđeno je u Odjeljenju za komunalne poslove.

Načelnik odjeljenja Petar Bilčar ističe da prva faza ovog objekta podrazumijeva gradnju objekta ambulante porodične medicine, dok će naknadno, u drugoj fazi, dogodine biti građeni vrtić i mjesna zajednica.

Prema njegovim riječima, već je urađeno idejno rješenje, a u toku je rješavanje imovinskih odnosa i pribavljanje građavinske dozvole, nakon čega slijedi raspisivanje tendera za izbor izvođača radova.

Planirani objekat je organizovan tako da se sva tri prostora nalaze pod jednim krovom, a funkcionalno su razdvojeni i nezavisni, te je svaki sa izdvojenim ulazom i pripadajućim prostorom.

"Idejno rješenje je koncipirano na način da se objekat gradi u tri faze, odnosno svaki od planiranih sadržaja može se graditi kao zasebna cjelina. U narednih dvadesetak dana očekujemo da kompletiramo dokumentaciju kako bi dobili građevinsku dozvolu za prvu fazu, odnosno za gradnju ambulante, pošto su na toj parceli već riješeni imovinski odnosi", naglasio je Bilčar.

Uporedo sa ovim poslom, nadležno odjeljenje je već pokrenulo postupak za rješavanje imovinskih odnosa za gradnju druge dvije faze, odnosno vrtića i objekta mjesne zajednice.

"U budžetu za ovu godinu imamo planirana sredstva za gradnju prve faze odnosno za objekat u kome bi bila smještena ambulanta sa pratećim sadržajima, tako da bi već narednog mjeseca bila pokrenuta javna nabavka za izbor izvođača i započeti radovi prije zime", kazao je Bilčar.

Druge dvije faze, odnosno gradnja vrtića planiranog kapaciteta za 100 djece, kao i izgradnja objekta mjesne zajednice biće planirana za narednu godinu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije