Olimpijski centar Jahorina svečano otvorio sistem osnježavanja

01.12.2018. 20:15 / Izvor: Akta.ba
Olimpijski centar Jahorina svečano otvorio sistem osnježavanja

Od danas Jahorina zvanično garantuje sigurnost u snijeg  i skijanje na 40 km odlično uređenih staza minimalno 120 dana tokom godine.

Istorijski trenutak olimpijske planine Jahorine, svečano je obilježen danas zvaničnim puštanjem u rad sistema vještačkog osnježavanja na platou Poljice.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su ministar trgovine i turizma u Vladi RS, Predrag Gluhaković, predsjednik nadzornog odbora OC Jahorina, Nedeljko Elek i direktor OC Jahorina, Dejan Ljevnaić.

Od danas Jahorina zvanično garantuje sigurnost u snijeg i skijanje na 40 km odlično uređenih staza minimalno 120 dana tokom godine.

Tim povodom, direktor OC Jahorina, Ljevnaić izjavio je "Velika mi je čast I zadovoljstvo što svjedočite ovom istorijskom trenutku za Olimpijski centar Jahorina, trenutku svečanog otvaranja sistema osnježavanja. Sistem vještačkog osnježavanja predstavlja jedan od najvažnijih projekata realizovanih na olimpijskoj Jahorini a današnje svečano otvaranje i koncert Cece Ražnatović koji slijedi predstavlja krunu svog preokreta i sa njime zatvaramo jedan ciklus investicija koje smo sproveli u proteklih godinu dana. Danas mogu ponosno da istaknem da je Jahorini bukvalno vraćen olimpijski sjaj, da smo svaki dan vrijedno radili na tome i postigli zavidne rezultate. I ove godine smo na posebno oduševljenje skijaša prvi u regionu ovorili skijašku sezonu, na jahorinskim stazama je danas skijalo više od 300 skijaša što za nas predstavja najveće zadovoljstvo I pohvalu. Vrijednost ski karata na Jahorini drastično je povećana potpisivanjem ugovora o međusobnoj saradnji sa skijalištima u Sloveniji i Srbiji dok je cijena  ostala ista, sve što smo radili uradili smo sa ciljem da svi naši gosti I svi skijaši prilikom dolaska na Jahorinu mogu da se osjećaju kao u najbolje rangiranim svjetskim skijaškim centrima."

Ministar trgovine i turizma, Gluhaković rekao je da poslije 35 godina na Jahorini mogu svim turistima da garantuju snijeg i skijanje, za šta veliku zaslugu imaju bivši predsjednik Republike Srpske, a sadašnji predsjedavajući Predsjedništa BiH Milorad Dodik i zaposleni u Olimpijskom centru Jahorina.

"Ovo je najradosniji trenutak, ne samo za nas iz Vlade Srpske, nego i za građane koji žive na ovom prostoru. Svi želimo imati benefite od ovoga i garanciju da turisti kada dođu, mogu sigurno da skijaju, što nam je bio i cilj", naglasio je Gluhaković.

Nakon večerašnjeg koncerta Jahorina priprema dobru zabavu i na predstojećim muzičkim spektaklima. Već 15.12. je koncert Crvene jabuke i 29.12. na prednovogodišnji koncert Lepe Brene. Svim posjetiocima garantuju odlično skijanje, dobro pripremljene staze i mnoštvo iznenađenja tokom nove skijaške sezone.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije