Potpisani ugovori: 3,6 miliona KM za tri velika projekta u Banjoj Luci

Investicije / PROJEKTI

Potpisani ugovori: 3,6 miliona KM za tri velika projekta u Banjoj Luci

"Realizacijom ovih projekata, više hiljada građana imaće bolje uslove za život", kazao je gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić, nakon potpisivanja ugovora

07.12.2018. 08:09 / Izvor: Akta.ba

Za tri velika infrastrukturna projekta, vrijedna oko 3,6 miliona KM – izgradnju Šargovačke ulice, puta od Petrićevca prema Motikama i vodovodnog sistema "Jagare" jučer su potpisani ugovori sa izvođačima radova.

"Realizacijom ovih projekata, više hiljada građana imaće bolje uslove za život", kazao je gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić, nakon potpisivanja ugovora.

Prema ugovoru, Ulica kralja Aleksandra (put od Petrićevca prema Motikama) gradiće se u dužini od oko 1,1 kilometar, širine šest metara sa obostranim trotoarima, vodovodom i kanalizacijom, te javnom rasvjetom.

"Po izgradnji ovog puta, stanovnici ovog gusto naseljenog područja dobiće modernu saobraćajnicu, umjesto sadašnjeg jako lošeg puta", kazao je gradonačelnik. Ovaj posao dobila je grupa ponuđača "MG mind" i "Mig elektro", a ukupna vrijednost radova je više od dva miliona KM

Modernu saobraćajnicu dobiće i mještani Šargovca, gdje će se graditi nešto manje od jednog kilometra centralne saobraćajnice – Šargovačke ulice. Takođe, i ova saobraćajnica biće širine šest metara sa obostranim trotoarima. U okviru ove modernizacije, istovremeno će biti izgrađena i fekalna i oborinska kanalizacija, te izmještena javna rasvjeta i izgrađena dva nova autobska stajališta. Ovu saobraćajnicu, vrijednu oko milion KM, gradiće "Građenje Đurić" i "Elektroobnova".

Kada je riječ izgradnji vodovodnog sistema Jagare, vrijednost ove faze radova je 650.000 KM.

"Ovim sistemom obuhvaćeno je desetak zaselaka koji uopšte nemaju vodu ili imaju nestabilno vodosnabdijevanje. Kompletan projekat je daleko veće vrijednosti, a, za početak, ovaj ugvoor pokriva izgradnju dva rezervoara, pumpne stanice i dijela cjevovoda", pojasnio je Radojičić. Ovaj posao povjeren je preduzeću "Eko-euro tim".

Kada je riječ o rokovima, za saobraćajnice je to 180 radnih dana od momenta uvođenja u radove, a za sistem vodosnabdijevanja 150 radnih dana.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, precizao je da bi do nove godine mogli krenuti sa izvođenjem dijela radova u Šargovcu, dok će, zbog zahtjevnijeg projekta, izgradnja saobraćajnice na potezu od Petrićevca do Motika morati da sačeka početak iduće građevinske sezone.

Sandić je naglasio da su istovremeno radili na projektnoj dokumentaciji, izboru izvođača i rješavanju imovinsko-pravnih odnosa za saobraćajnice u Šagrovcu i Motikama.

"U realizaciji oba projekta jako je važna saradnja sa mještanima, koje i ovaj put pozivam da imaju razmijevanja. Dobili smo načelnu saglasnost mještana na budućim trasama saobraćajnica u Šargovcu i Motikama. Uradili smo procjenu svih zasada, ograda i objekata uz same saobraćajnice i ponudićemo im sporazume. Očekujemo njihovo razumijevanje jer je u konačnici sve to u korist njih samih", rekao je Sandić. On je pozvao i na razumijevanje prilikom izvođenja samih radova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije