Cilj je zgradu Akademije scenskih umjetnosti završiti do kraja ove godine

12.02.2019. 13:49 / Izvor: Akta.ba
Cilj je zgradu Akademije scenskih umjetnosti završiti do kraja ove godine

Zavod je zadužen za izgradnju ovog objekta, a prema riječima direktora Hulusića za nastavak radova spremna je kompletna projektna dokumentacija.

O završetku izgradnje zgrade Akademije scenskih umjetnosti premijer KS Edin Forto je nakon sastanka sa dekanom Akademije Pjerom Žalicom održao i radni sastanak sa direktorom Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirzom Hulusićem.

Zavod je zadužen za izgradnju ovog objekta, a prema riječima direktora Hulusića za nastavak radova spremna je kompletna projektna dokumentacija. Uz obezbjeđenje potrebnih finansijskih sredstava projekt se može značajno ubrzati.

Prema najavama premijera Forte, Vlada Kantona Sarajevo bi u rebalansu budžeta obezbijedila dio potrebnih sredstva, tako da bi se uz dodatna kreditna i grant sredstva do kraja ove godine mogla završiti izgradnja zgrade.

"Puno je racionalnije ovaj dugogodišnji što prije projekt privesti kraju nego plaćat najam smještaja Akedemije što je sada slučaj. Kako je objekt već djelimično izgrađen, svako čekanje na nastavak radova čini štetu postojećem nedovršenom objektu", istakao je premijer. 

Posebno je naglašeno da izgradnjom ovog objekta ne samo da će Akademija dobiti dugoočekivani smještaj i namjenski prostor za rad, nego će i grad dobiti nove kulturne sadržaje koji će biti vezani za djelovanje Akademije scenskih umjestnosti. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije