Investicije / NEKRETNINE

Realizacijom nekoliko infrastrukturnih projekata, Opština Šipovo postala veliko gradilište

12.10.2009. 10:20 / Izvor: Glas Srpske

Iako je za prvih šest mjeseci ove godine budžet opštine Šipovo ostvaren sa 54,9 posto, u toku je realizacija nekoliko infrastrukturnih projekata.

- U opštinsku kasu prikupljeno je 1.364.000 maraka, od planiranih 2.411.000 maraka. Možemo biti zadovoljni punjenjem budžeta, naročito u posljednja tri mjeseca. To nam je omogućilo da sada možemo redovno da servisiramo sve obaveze prema budžetskim korisnicima, ali i dobavljačima i kapitalnim ulaganjima. Nadamo se da će se punjenje budžeta nastaviti predviđenom dinamikom do kraja godine, jer je rebalansom budžet smanjen u odnosu na projektovani za deset posto - rekao je načelnik opštine Dušan Malinović.

U Administrativnoj službi opštine vodilo se računa o rashodima. Tako je do 30. juna potrošeno 1.305.000 maraka, što je 45,8 posto od plana.

I pored složene ekonomske situacije, opština Šipovo izgleda kao veliko gradilište. Gradi se zgrada za porodice sa petoro i više djece, a sredstva je obezbijedilo Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport RS.

- U toku je i obnova stambenog objekta kolektivnog smještaja u naselju Rasadnik. Sredstva za izgradnju u iznosu od 184.300 maraka obezbijedio je Fond za povratak BiH. Sa ovim fondom postignut je dogovor o obnovi tridesetak kuća. Za realizaciju projekta obezbijeđeno je 250 hiljada maraka - rekao je Malinović.

Za elektrifikaciju stambenih objekata u povratničkom naselju Rasadnik obezbijeđeno je 200 hiljada maraka.

Izgrađeno je i tenisko igralište, a 35.500 maraka za gradnju obezbijedilo je Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport.

Investiciono-razvojna banka RS obezbijedila je 46.300 maraka za izgradnju vodovoda u Pribeljcima, a Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sufinansira projekat rekonstrukcije mosta na rijeci Janj u Mujdžićima, stočne pijace u Strojicama i izgradnju vodovoda u Pribeljcima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije