Ski-centar "Igrišta" kod Vlasenice prodata za 42.420 KM

28.01.2017. 09:50 / Izvor: Glas Srpske
Ski-centar 'Igrišta' kod Vlasenice prodata za 42.420 KM

Od prodaje imovine ski-centra "Igrišta" kod Vlasenice prikupljeno je svega 42.420 maraka, a novac je utrošen za izmirenje duga prema Poreskoj upravi.

Od prodaje imovine ski-centra "Igrišta" kod Vlasenice prikupljeno je svega 42.420 maraka, a novac je utrošen za izmirenje duga prema Poreskoj upravi i radnicima i za pokriće troškova stečajnog postupka.

Stečajni upravnik Vlade Simović kazao je da je tačka na stečaj stavljena raspodjelom novca prikupljenog od prodaje imovine.

- Mislili smo da nikada nećemo prodati imovinu "Igrišta", jer je ona bila devastirana. Na kraju smo uspjeli prodati brvnare, poslovni prostor i jedan automobil i na osnovu toga prikupiti nešto više od 42.000 maraka. Najveći iznos isplaćen je na račun Poreske uprave RS 13.858 maraka, a bivši radnici su dobili 8.400 - kazao je Simović.

Za troškove stečaja i naknadu stečajnom upravniku i Odboru povjerila utrošeno je 10.900 maraka.

- Najmanji iznos novca, 1.323 marke, predviđeno je za pokrivanje troškova koji će nastati u iduća dva mjeseca objavljivanjem diobnog popisa i zaključivanje dokumentacije o gašenju "Igrišta" - kazao je Simović i dodao da je veliki iznos dugovanja ski-centra prema dobavljačima i Poreskoj upravi ostao neizmiren i da će on na kraju biti obrisan.

Stečaj u "Igrištima" trajao je osam mjeseci, odnosno od aprila prošle godine. Jedan poziv za prodaju imovine je propao, jer nije bilo zainteresovanih kupaca, a imovina je prodata tek nakon što je stečajni upravnik značajno snizio cijenu.

Vlada RS je 2008. godine kupila imovinu propalog hotelsko-turističkog preduzeća "Zvijezda" iz Vlasenice i formirala akcionarsko društvo "Igrišta" i poslije toga su neki od kapaciteta djelimično renovirani. "Igrišta" su, međutim, kasnije potpuno uništena.

Inicijativa

Vlade Simović je rekao da je opština Vlasenica pokrenula inicijativu da zemljište ski-centra "Igrišta" sa Vlade RS pređe u njihovo vlasništvo.

- Opština će vjerovatno nastojati da oživi zimski turizam, zbog čega i želi da zemljište bude u njihovom vlasništvu - kazao je Simović.

Raspodjela novca prikupljenog od prodaje imovine

13.858 - Poreska uprava RS         

10.900 - Troškovi stečaja            

8.400 - Radnici                             

1.323 - Preostali troškovi  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije