Sokolac: Dogovorena izgradnja dionice puta u vrijednosti većoj od 300.000 KM

16.05.2019. 08:58 / Izvor: SRNA
Sokolac: Dogovorena izgradnja dionice puta u vrijednosti većoj od 300.000 KM

Već od 25. maja mogu se očekivati prve aktivnosti na izgradnji dionice saobraćajnice a početak radova na sanaciji saobraćajnice na regionalnim putu na ulazu u Sokolac početkom juna.

Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić i načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica dogovorili su juče izgradnju dionice puta kod sokolačke Sporske dvorane, a, kako je najavljeno, sredstva u vrijednosti većoj od 300.000 KM obezbijedit će Vlada Republike Srpske.

Nešić je rekao da bi ta sredstva trebala biti realizovana preko "Puteva RS", te da će ovo preduzeće izvršiti poslove na obostrano zadovoljstvo.

On je sa najbližim saradnicima obišao planirane lokacije za održavanje 56. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara koje će na Sokocu biti održane od 3. do 7. jula.

"Putevi RS" će odobriti sredstva za poboljšanje putne infrastrukture na ulazu u gradsko naselje Sokolac iz pravca Han Pijeska, uz trotoare i nove pješačke prelaze, u skladu sa iskazanim potrebama lokalne zajednice, kada je riječ o bezbjednosti pješaka", izjavio je Nešić.

On je istakao da je riječ o dionicama regionalnih i magistralnih puteva koji su u nadležnosti "Puteva RS", tako da će inženjeri ovog preduzeća uskoro izaći na teren i utvrditi potreban iznos sredstava za taj dio radova.

Bjelica je precizrao da se već od 25. maja mogu očekivati prve aktivnosti na izgradnji dionice saobraćajnice kod Sportske dvorane, a početak radova na sanaciji saobraćajnice na regionalnim putu na ulazu u Sokolac početkom juna.

On je naveo da je predstavnike "Puteva RS" upoznao o aktivnosti na pripremi za održavanje 56. MOSI na kojima će učestovati skoro 40 gradova i opština Srbije, Crne Gore i BiH. 

"Nakon ranijeg razgovora sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i ovih danas ostaje nam da utvrdimo dinamiku radova i odredimo prioritete koji će biti urađeni, u susret predstojećoj međudržavnoj sportskoj manifestaciji", naveo je Bjelica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije