Svečano otvaranje kina Imperijal 14. decembra

11.12.2018. 11:13 / Izvor: Akta.ba

Na ovaj način započinje novo poglavlje svog života u nešto drugačijem ruhu – kao Brew Society Imperial ili skraćeno BIS.

Skoro 12 mjeseci nakon što su ušli u projekat revitalizacije prostora bivšeg kina Imperijal, The Brew Co. najavljuje svečano otvaranje istog 14. decembra od 14:00h. Na ovaj način započinje novo poglavlje svog života u nešto drugačijem ruhu – kao Brew Society Imperial ili skraćeno BIS.

Neslužbeno otvaranje vrata budućeg Brew Imperial Society u ulici Maršala Tita 56 planirano je u 14:00h, s ciljem da svi zainteresovani mogu ući, obići prostor, upoznati se sa ekipom koja stoji iza revitalizacije ovog prostora, dok svečani dio otvaranja počinje u 18:35h kada se po prvi put nakon 10 godina prikazuje kratki dokumentarac pod nazivom "Brew: Priča o raji, craftu i pivu" u režiji ekipe The Brew Co. tokom kojeg će se dotaći svega onoga što su prošli od prvog dana što ih je dovelo do privilegije i zadovoljstva da realizuju ovu, po njima, najveću priču dosada.

S ciljem da stanu iza svog obećanja da će Brew Imperial Society predstavljati platformu za mlade koji će imati priliku demonstrirati kvalitet svog rada, nakon dokumentarca, u 19:15h je planiran početak predstave "Elektra".

Predstava fizičkog teatra Elektra je rađena prema motivima mita o Elektri, a u kojoj koreografiju potpisuju mlade Amila Terzimehić i Fatima Kazazić. Elektra je predstava fizičkog teatra koja objedinjuje i ples i pokret i različite borilačke vještine kao i različite tehnike, a posebno je značajna jer je riječ o prvom ispitu na prvoj godini magistarskog studija na Akademiji scenskih umjetnosti ikad. Profesori i profesorice na predmetu su bili Jasna Žalica, Sanja Burić, Mersad Čuljević i Emir Fejzić. Kostime je radila sjajna Adisa Vatreš.

Uzevši u obzir da će prisustvo na predstavi i filmu biti isključivo na pozivnice, u 20:00h se otvaraju vrata za sve one koji žele svojim prisustvom uveličati otvaranje prostora bivšeg kina Imperijal.

Iz organizacije su potvrdili da je ulaz besplatan, s tim da će zbog cjelokupnog kvaliteta iskustva za sve prisutne kontrolisati broj prisutnih kako bi svima bilo ugodno.

Nakon otvaranja vrata, u 21:45h na scenu BIS-a nastupa mladi bend Mirza & Panduri koji će se pobrinuti za muzički dio atmosfere na otvaranju.

Orhan Galičić, pokretač ove ideje je kazao da se uvijek trude da sve bude onako kako najbolje znaju.

"Ono što je cilj samog svečanog otvaranja je da u jednoj večeri u kratkim crtama predstavimo dio onoga što možemo očekivati od BIS-a. U nadi da na što bolji način predstavimo naš trud i rad s ovim novim projektom, dati ćemo sve od sebe da sve prođe u najboljem redu i da opravdamo obećanje koje smo dali na početku, a to je da će ovaj prostor predstavljati mjesto za raju. U prvom periodu otvaranja, na projekat BIS-a gledamo kao 'soft opening', tokom kojeg ćemo pratiti dinamiku rada i istovremeno učiti nove stvari. U tom svijetlu, svaka sugestija, kritika i povratna informacija od raje je više nego dobrodošla. U ime svih članova The Brew Crewa, mnogo smo zahvalni svima koji odluče svojim prisustvom uveličati ovaj, za nas, zaista poseban dan. Kako za nas, vjerujemo, i za Sarajevo."

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije