Investicije / PROJEKTI

U Bugojnu otvoren Omladinski centar

19.10.2018. 11:22 / Izvor: Fena

Mladi s područja bugojanske općine dobili su na korištenje prostorije u zgradi Centra za socijalni rad, u kojima će moći kreirati nove projekte, korisne za sve stanovnike toga grada. 

Novi Omladinski centar otvoren je u sklopu projekta "Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH“, koji implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

Finasijska vrijednost projekta je 13.000 KM, a finansijeri su USAID, Vlada Velike Britanije i Ambasada Republika Italije u Bosni i Hercegovini.

Također, Općina Bugojno je osigurala 5.000 KM, a realizaciju projekta podržala su i pojedina preduzeća, organizacije i građani.

"Ideja o otvaranju ovog centra nastala je 2017. na jednom od dijaloga u organizaciji IOM-a. Napisali smo projekt, komisija je prihvatila našu zamisao, i veoma smo zadovoljni ishodom aktivnosti koje smo proveli u proteklom periodu", kazao je koordinator projekta Asmir Cetin. 

Dodaje da se radi o jednom u nizu projekata, koji su provedeni u Bugojnu uz podršku članova Lokalnog tima IOM-a. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije