Investicije / URBANIZAM

U maju tender za projekat urbane obnove kampusa u Sarajevu

06.04.2021. 11:24 / Izvor: Akta.ba

Evropska investicijska banka objavila je informacijsku obavijest o nabavkci usluga pripreme projekta tehničke pomoći Univerzitetu u Sarajevu, projekt urbane obnove kampusa u Sarajevu, saznaje Akta.ba.

Savjetnik će pružiti podršku razvoju kampusa Univerziteta u Sarajevu kao isplativog ulaganja izradom projekta urbane obnove, uključujući program prioritetnih ulaganja.

Savjetnik mora biti iz Sarajeva i očekuje se da će mobilizirati dva viša stručnjaka specijalizirana za područje urbanog planiranja i arhitektonskog projektiranja. Savjetnik će morati kratkoročno mobilizirati izvanrednu ad hoc stručnost, navodi se u obavijesti.

Očekivano je trajanje ugovora 14 mjeseci, a podijeljeno je u dvije ugovorne faze.

Prva faza obuhvata komponentu 1 (revizija postojećeg glavnog plana – faza planiranja), dok druga faza obuhvata komponentu 2 (revizija glavnog plana – faza projektiranja) i komponentu 3 (studija izvodljivosti). Druga je faza uvjetna.

Procijenjena ukupna vrijednost bez PDV-a je 500.000 eura.

Tender je planiran u maju.

PODIJELI:

TAGOVI:

obnova kampusa

UNSA

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije