Investicije / PROJEKTI

U maju završetak radova na dionici Jasik - Triangla

U narednih 15 dana bit će urađen drugi sloj asfalta i saobraćajna signalizacija.

26.04.2020. 09:25 / Izvor: SRNA

Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić najavio je da će rekonstrukcija regionalnog puta Istočno Novo Sarajevo-Pale, dionica Jasik-Triangla, biti završena do 10. maja, kao i da će se na Palama graditi dva kružna toka, vrijednosti od milion i po KM.

 

Nešić je nakon obilaska radova sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem rekao novinarima da je do sada urađeno 80 odsto posla, a da će u narednih 15 dana uraditi drugi sloj asfalta i saobraćajnu signalizaciju.

"Zbog zimskog održavanja regionalnih i magistralnih puteva morali smo da prekinemo izgradnju ove dionice, a danas su se stekli uslovi da nastavimo radove", rekao je Nešić.

Nešić je dodao da očekuje da do 10. maja put bude otvoren, potpuno rekonstruisan i rehabilitovan, čime će biti spojen put Lukavica-Pale modernom saobraćajnicom na ovom dijelu regionalnog puta.

On je podsjetio da je vrijednost radova 3.250.000 KM, a sredstva su obezbijedili "Putevi Republike Srpske". Dužina dionice je tri kilometra i 900 metara, a urađen je i most dužine 35 metara.

"Uradili smo i rekonstrukciju i rehabilitaciju, što znači da nismo samo presvlačili asfalt, nego smo ispravili i mnoge krivine i dobili širu, moderniju i bezbjedniju saobraćajnicu", naglasio je Nešić i dodao da se radovi odvijaju u skladu sa mjerama donesenim s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

Nešić je najavio da će možda naredne sedmice biti raspisan tender o nastavku rehabilitacije puta između opština Istočni Stari Grad i Istočno Novo Sarajevo, do vile "Andrea" na Brusu.

On je dodao da će u narednih 10 dana biti raspisan tender za izgradnju novog puta prema Jahorini u vrijednosti 2,2 miliona KM, te tender o rehabilitaciji puta ispod takozvanih osmica na Jahorini do hotela "Nebojša" dužine 800 metara.
 
Najavio je da će "Putevi Republike Srpske" u narednih desetak dana sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem potpisati sporazum o izgradnji dva kružna toka, kod tržnog centra "Bartula" i u blizini Autobuske stanice, vrijednosti 1,5 miliona KM i na taj način dati puni doprinos razvoju putne infrastrukture.

Jugović je istakao da će planiranim aktivnostima opština dati punu podršku, kao što je učinjeno i kada je u pitanju dionica Jasik-Triangla, gdje je lokalna zajednica riješila dio imovinsko-pravnih odnosa.

"Obećanja za nastavak radova i rehabilitaciju putne mreže prema Jahorini, ulazak u izgradnju kružnih tokova na području Pala je nešto što obećava", rekao je Jugović, te dodao da je na Palama planiran niz projekata.

On je naglasio da treba poštovati najavljene aktivnosti koje će biti realizovane zahvaljujući "Putevima Republike Srpske", Vladi Srpske i srpskom članu Predsjedništva BiH  Miloradu Dodiku, koje treba da vrate turistički potencijal na područje opštine Pale.

Jugović je rekao da opština ima potpisanih 16 projekata i već su neke aktivnosti u toku, ali sve zavisi kako će Vlada Srpske usmjeravati sredstva i koliko će biti odvojeno za sanaciju šteta nastalih od virusa korona, a šta će ostati u investicionim tokovima.

Prema njegovim riječima, putna infrastruktura će pomoći da se vrati zaposlenost, jer su na prvom mjestu radna mjesta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije