U Sokocu postavljeno šest plastenika, u planu još 40

26.05.2020. 18:52 / Izvor: Akta.ba
U Sokocu postavljeno šest plastenika, u planu još 40

Ukupna vrijednost ovog projekta za opštinu Sokolac iznosi 64.400 KM.

"Na imanjima poljoprivrednika na području opštine Sokolac već je postavljeno šest plastenika, a za narednih dvadesetak dana bit će još 40", rekao je načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i finansije Mitar Pržulj, prenosi Srna.

Pržulj je naglasio da je riječ o plastenicima koji se obezbjeđuju u okviru projekta Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj /IFAD/, koji lokalna uprava realizuje posredstvom resornog ministarstva Republike Srpske.

On je naveo da je ukupna vrijednost ovog projekta za opštinu Sokolac 64.400 KM.

"Cijena plastenika, površine 50 metara kvadratnih uz kompletnu opremu za navodnjavanje, jeste 1.400 KM, a sredstva će obezbijediti – 50 odsto IFAD projekat, a 50 odsto lokalna uprava i sami korisnici, koji su se prijavili na javni poziv.", rekao je Pržulj.

Prema njegovim riječima, na području Sokoca sve je više zainteresovanih za plasteničku proizvodnju i nabavku plastenika.

On je podsjetio da je prošle godine na području opštine Sokolac montirano 20 plastenika dimenzija 10 sa 50 metara, zahvaljujući IFAD projektu, kojim se pomaže razvoj ruralnih područja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije