UIO BiH traži firmu za nadzor gradnje graničnog prelaza Bratunac

28.01.2020. 12:31 / Izvor: Akta.ba
UIO BiH traži firmu za nadzor gradnje graničnog prelaza Bratunac

UIO BiH traži firmu za nadzor gradnje graničnog preleza Bratunac

Nakon što je objavljeno da ove godine počinju radovi na izgradnji graničnog prelaza Bratunac-Ljubovija, Uprava za indirektno oporezivanje raspisala je tender za usluge nadzora radova.

Procijenjena vrijednost ove nabavke je 85.470 KM bez PDV-a, a rok za prijavu 10. februar 2020.

Nakon dostavljanja ponuda Komisija će izvršiti javno otvaranje ponuda. Svim ponuđačima koji budu dostavili tehnički zadovoljavajuću ponudu omogućit će se prilika da, elektronski, putem sistema, u tačno određenom vremenu, metodom obrnute aukcije, poboljšaju svoje inicijalno poslane ponude podnošenjem novih cijena, izmijenjenih naniže, u slučaju kriterija najniža cijena.

"Svi ponuđači koji su podnijeli prihvatljive ponude, blagovremeno će putem sistema e-aukcije biti obavješteni o zakazivanju i početku e-aukcije", navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Podsjećamo, nakon provedenog tendera za izbor izvođača radova na graničnom prelazu, došlo je do zastoja u daljoj realizaciji ovog projekta.

Nakon formiranja Vijeća ministara krajem prošle godine novi saziv je odobrio dodatna sredstva za gradnju graničnog prelaza.

Prije nekoliko dana ozvaničeno je da će most Bratoljub graditi firma Enikon gradnja iz Zvornika, a početak radova je najavljen za naredni mjesec. 

Za mještane Bratunca najava izgradnje graničnog prelaza je dočekana sa olakšanjem – imaju most već dvije ipo godine, ali im je pristup zabranjen. 

Izgradnja mosta Bratoljub, u dužini od 227 metara, trajala je od oktobra 2015. do maja 2017. godine i koštala je oko 13 miliona eura, ali zbog nepostojanja graničnog prelaza još nije u funkciji.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije