Investicije / URBANIZAM

U industrijskoj zoni Ozrakovići u toku je asfaltiranje

02.08.2019. 08:17 / Izvor: Akta.ba
U industrijskoj zoni Ozrakovići u toku je asfaltiranje

Cilj je industrijsku zonu „Ozrakovići“ učiniti kompatibilnom cjelinom sa svim neophodnim sadržajima.

U toku su radovi na asfaltiranju dionice u industrijskoj zoni "Ozrakovići“. Dužina dionice na kojoj se izvode radovi iznosi 420 m, širina kolovoza 6,5m sa trotoarom prema situaciji na terenu. Debljina asfaltnog sloja ukupno iznosi 12 cm, asfaltiranje se vrši u dva sloja, nosivi sloj debljine 8 cm i habajući sloj debljine 4 cm.

Radovi na realizaciji projekta izgradnje saobraćajnice kroz industrijsku zonu "Ozrakovići“ izvodili su  se u tri faze. Prva faza je obuhvatala radove na izgradnji  fekalne i oborinske kanalizacije, potom su uslijedili radovi na formiranju tamponskog sloja te postavljanje betonskih  ivičnjaka, čime su stvoreni uslovi za asfaltiranje ovog dijela saobraćajnice. 

Radove izvodi firma "Mušinbegović gradnja“ d.o.o. Visoko i Konzorcij "Trgošped“ d.o.o. Kakanj. Sredstva  je obezbijedio Grad Visoko u iznosu 200.000,00 KM i Ministarstvo za promet, komunikacije i zaštitu okoline putem Direkcije za ceste ZDK u iznosu 425.000,00KM.

Cilj je industrijsku zonu „Ozrakovići“ učiniti kompatibilnom cjelinom sa svim neophodnim sadržajima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije