Parcelacija zemljišta uslov za izmještanje biznisa 'Penny Plus'

Investicije / URBANIZAM

Parcelacija zemljišta uslov za izmještanje biznisa "Penny Plus"

Tokom sastanka premijer je upoznao predstavnike Penny Plusa da je zaprimio njihov pismeni prijedlog za izmještanje biznisa.

15.07.2020. 08:03 / Izvor: Akta.ba

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, ministar saobraćaja Adi Kalem, ministar prostornog uređenja građenja i zaštite okoliša Faruk Kapidžić i pravobranilac Kantona Sarajevo Kemal Karić održali su danas sastanak s predstavnicima kompanije "Penny Plus" sa ciljem ubrzavanja izgradnje I transverzale, odnosno, u ovom slučaju rješavanja imovinsko-pravnih odnosa s ovom kompanijom.

Tokom sastanka premijer je upoznao predstavnike Penny Plusa da je zaprimio njihov pismeni prijedlog za izmještanje biznisa, ali da je za početak pregovora na ovu temu najprije potrebno da se dovrše određene predradnje na općinskim nivoima, a tu se, prije svega misli na parcelaciju.

Premijer je istakao kako se svake srijede održavaju sastanci, na kojem budu prisutni predstavnici svih relevantnih institucija, na temu koordinacije aktivnosti na što skorijem početku izgradnje Prve trasnverzale, kao i da se na različitim dionicama pojavljuju problemi koje ova koordinacija u zadnjih mjesec dana uspješno realizira.

Vezano za rješavanje imovinsko – pravnih odnosa u konkretnom slučaju s firmom Penny Plus, premijer Nenadić je njihove predstavnike informisao kako će se razgovori nastaviti već sutra na koordinacijskom sastanku, kao i da će se razmotriti određeni modaliteti vezani za pitanje parcelacije, dorade elaborata o eksproprijaciji i drugim pitanjima, a što su uslovi za početak formalnih pregovora u skladu sa zakonom.

U tom kontekstu premijer je naglasio da nije moguće odgovoriti na njihov prijedlog za izmještanje biznisa dok se ne riješe prethodno ova formalno-pravna pitanja.

Predstavnici Pennya zahvalili su se premijeru Nenadiću i članovima Vlade na njihovoj spremnosti da se ovaj dugogodišnji problem riješi, a posebno na otvorenim i transparentnim razgovorima što do sada nije bio slučaj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije