Obnovljena sarajevska Muzička škola

15.08.2020. 09:51 / Izvor: Akta.ba
Obnovljena sarajevska Muzička škola

Zamijenjena je vanjska stolarija, te urađena zvučna izolacija, a građevinski radovi su trajali više od godinu dana.

Sarajevska Muzička škola u ulici Josipa Štadlera na broju 1 dobila je novo ruho i ponovno zablistala, presvučena u vedru žutu boju.

Objekat zaštićen kao nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine sagrađen je krajem 19. stoljeća, a posljednjih je godina bio u ruševnom i veoma lošem stanju.

Ali, zahvaljujući projektu Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) Zeleni ekonomski razvoj (GED), sada je renovirana.

Građevinski radovi, koji su trajali više od godinu dana, implementirani su kroz projekt Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) Zeleni ekonomski razvoj (GED), a finansijski su najvećim dijelom, podržani od Ambasade Švedske i Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, a dijelom od Općine Stari Grad Sarajevo, Gradske uprave Grada Sarajeva te Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH. 

"GED projekt ima za cilj kreirati uslove za investicije u energetsku efikasnost, doprinijeti zaštiti okoliša i ekonomskom razvoju države", saopćeno je iz UNDP-a.

Jedna od učenica završne godine Smjera baletski igrač Kristina Mandić kaže kako je upis u tu srednju školu utvrdio njen izbor da se baletom želi baviti profesionalno.

Za sada se nada da će četvrti razred moći pohađati u školi, a ne kroz online nastavu.

 

U međuvremenu, direktorica škole Tatjana Romanić najavljuje i dodatne radove na zamjeni i modernizaciji kotlovnice i sistema grijanja u školi, a nada se i skorom renoviranju koncertne sale "Cvjetko Rihtman" za koju kaže da je idealna za održavanje koncerata kamerne muzike i drugih događaja i koja ima gledalište od 150 mjesta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije