Uređenje gradskog parka u Jablanici ulazi u završnu fazu

29.10.2020. 11:58 / Izvor: Akta.ba

Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbjeđena su odlukom Vlade FBiH po kandidovanom projektu Općine Jablanica.

Shodno potpisanom ugovoru sa najpovoljnijim ponuđačem preduzećem "KOPEX DODIG“ d.o.o. Čitluk, radnici preduzeća JKP „Jablanica dd u stečaju, kao podizvođač, otpočeli su završnu fazu projekta Uređenje gradskog parka u Jablanici.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 115.355,12 KM, a rok za završetak radova iznosi 100 dana, od dana uvođenja u posao.

Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbjeđena su odlukom Vlade FBiH po kandidovanom projektu Općine Jablanica.

Nakon pripremnih, zemljanih, betonskih i AB, vodo i elektro instalaterskih radova, postavljeni su kameni  ivičnjaci po obodu pješačkih staza, igrališta i poluostrva za sjedenje, a na pripremljene pješačke staze postavljaju se kamene ploče i kamena kocka prema već utvrđenoj šemi postavljanja, te podna rasvjeta na ulazu kod parkinga Općine Jablanica.

Kod parkinga Općine Jablanica, na istočnom ulazu i južnom parku  izrađeni su dekorativni elementi-arla, koji će se obložiti kamenim klupicama, a predviđena je ugradnja i postavljanje 36 lagano armiranih  klupa različitog tipa, te četiri betonska zida sa sjedištima ukupne dužine 56 metara.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije