Završena rekonstrukcije i asfaltiranja puta u Podgajevima

05.11.2020. 15:32 / Izvor: Akta.ba
Završena rekonstrukcije i asfaltiranja puta u Podgajevima

U okviru projekata putne infrastrukture koji se aktivno realizuju na području Grada Živinice završeni su radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju dionice puta na području Mjesne zajednice Podgajevi.

U okviru projekata putne infrastrukture koji se aktivno realizuju na području Grada Živinice završeni su radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju dionice puta na području Mjesne zajednice Podgajevi, a radi se o dionici puta "Put od Podgajeva prema Kuljanu".

Dakle, kako bi se omogućilo sigurnije kretanje vozila, te stvorili pogodniji uslovi za život građana, na ovom području urađena je kvalitetna putna dionica u dužini od 800 metara, na koju se duže vremena čekalo, te će se u narednom periodu, na ovakav način raditi i nastavak ovog puta.

Ukupna finansijska vrijednost ovog projekta je 200.000,00 KM, a finansirano je iz Budžeta Grada Živinice.

Izvođač radova je živinička firma "Holex" d.o.o.

Naime, kvalitetna izgradnja cestovne infrastrukture na ovoj dionici koja je bila u devastiranom stanju, urađena je prema projektnoj dokumentaciji što će omogućiti kvalitetniju putnu komunikaciju i sigurnije kretanje stanovništva na ovom području Grada Živinice.

Kako je kazao gradonačelnik Kamenjaković, Grad Živinice je po prvi put u suficitu, a Budžet Grada Živinice je stabilan, što daje mogućnost da se realizuju svi planirani projekti u Budžetu, a rekonstrukcijom ove dionice puta poboljšat će se kvalitet življenja naših građana.

"U Budžetu Grada Živinice smo planirali asfaltiranje puta prema Kuljanu. Ono što je posebno važno dobili smo i saglasnost od Federalne direkcije cesta, da uredimo ulaz gdje veliki broj naših sugrađana ide prema dijelovima Grada Živinice, onako kako treba po projektu. Ono što smo uradili do sada na ovoj dionici puta je u vrijednosti 200 hiljada KM po projektu. Predloženo je prema Federalnoj Vladi, odnosno prema Federalnom ministarstvu raseljenih osoba, dio ovog puta u prioritete i očekujemo narednih dana da nam odobre i ta sredstva kako bismo mogli nastaviti i dalje raditi ovaj put, kazao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

Naglasio je da je put posebno bitan za veliki dio stanovništva Grada Živinice. Također put je bitan i za razvoj ruralnog turizma.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije