Kroz Šamac će proći oko 11 kilometara dionioce autoputa Vukosavlje-Brčko

04.02.2021. 08:38 / Izvor: SRNA
Kroz Šamac će proći oko 11 kilometara dionioce autoputa Vukosavlje-Brčko

Kroz područje opštine Šamac proći će oko 11 kilometara dinioce auto-puta Vukosavlje-Brčko i trenutno se vrši snimanje na terenu.

Kroz područje opštine Šamac proći će oko 11 kilometara dionioce autoputa Vukosavlje-Brčko i trenutno se vrši snimanje na terenu, iskoličavanje ove trase nakon čega će krenuti eksproprijacija zemljišta i izrada glavnog projekta koji će detaljnije definisati elemente autoputa, izjavila je Srni načelnica opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Vedrana Mihaljčić.

Ona je navela da će auto-put proći kroz područje mjesnih zajednica Kornica, Gornja Slatina, Gajevi, Srednja Slatina i Obudovac, a priključak na autoput biće u Gornjoj Slatini i imaće direktnu vezu sa regionalnim putem Šamac-Gradačac.

Mihaljčić je navela da je stanovništvo upoznato o konačnom nacrtu koji je na stalnom javnom uvidu na ovom području, a održano je i nekoliko sastanaka sa stanovništvom mjesnih zajednica koje se nalaze na toj trasi.

Ona je dodala da je opština i dalje na raspolaganju stanovništvu za bilo kakvu komunikaciju sa resornim ministarstvom i sa Javnim preduzećem "Autoputevi Republike Srpske".

Mihaljčić je podsjetila da su u julu prošle godine sa predstavnicima Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i "Autoputeva Republike Srpske" održali javnu raspravu za drugi nacrt parcelacije autoputa i gasovoda dionce Vukosavlje-Brčko, te da su nakon rasprave i uvida u Plan parcelacije upućene primjedbe za nepostojanje priključka za auto-put za područje opštine Šamac.

"Odmah smo uputili primjedbu prema Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju koji je nosilac pripreme i "Autoputevima" i održali sastanke u dva nadležna ministarstva, gdje nam je obećano da će priključak biti planiran", rekla je Mihaljčićeva i dodala da su dobili pozitivan odgovor krajem septembra prošle godine. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije