Poslovna zona Šejkovača dobija infrastrukturu

Investicije / URBANIZAM

Poslovna zona Šejkovača dobija infrastrukturu

Danas na ovom lokalitetu djeluje više od 30 malih i srednjih preduzeća koja zapošljavaju značajan broj radnika.

22.02.2021. 09:33 / Izvor: Nezavisne novine

Povoljne vremenske prilike su omogućile da ovih dana započnu građevinski radovi na izgradnji infrastrukture na području Industrijske zone Šejkovača, nadomak Sanskog Mosta.

Radi se o realizaciji projekta čija vrijednost iznosi 420.000 maraka, a sredstva su zajednički osigurali Ministarstvo razvoja, obrta i poduzetništva FBiH i lokalna vlast po principu pola-pola. Treba istaći kako se radi o jednom od važnijih projekata u privredi kada je riječ o ovoj općini.

Prema riječima Farisa Hasanbegovića, općinskog načelnika, projekat podrazumijeva nastavak izgradnje kanalizacionog sistema te putne infrastrukture u ovoj industrijskoj zoni, čime će se ona značajno unaprijediti i biti jedna od najmodernijih u cijeloj Bosni i Hercegovini.

"Ovakva ulaganja su posebno značajna u sadašnjim uslovima, kada se lokalna privreda oporavlja od posljedica pandemije virusa korona. I pored velikih ekonomskih teškoća zbog pandemije virusa korona uspjeli smo ostati lideri kada je riječ o izvozu na području Unsko-sanskog kantona, a tome su najviše doprinijeli upravo poslovni subjekti koji se nalaze na ovome prostoru", istakao je Hasanbegović.

Poslovna zona Šejkovača je formirana  u poslijeratnom periodu na zapuštenom i močvarnom području gdje se nalazio veliki broj divljih deponija. Lokalne vlasti su ovo zemljište uredile, potom su građevinske parcele po vrlo povoljnim uslovima prodate investitorima, a u međuvremenu unapređivana je infrastruktura.

Danas na ovom lokalitetu djeluje više od 30 malih i srednjih preduzeća koja zapošljavaju značajan broj radnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije