Poslovna zona Šejkovača dobija infrastrukturu

22.02.2021. 09:33 / Izvor: Nezavisne novine
Poslovna zona Šejkovača dobija infrastrukturu

Danas na ovom lokalitetu djeluje više od 30 malih i srednjih preduzeća koja zapošljavaju značajan broj radnika.

Povoljne vremenske prilike su omogućile da ovih dana započnu građevinski radovi na izgradnji infrastrukture na području Industrijske zone Šejkovača, nadomak Sanskog Mosta.

Radi se o realizaciji projekta čija vrijednost iznosi 420.000 maraka, a sredstva su zajednički osigurali Ministarstvo razvoja, obrta i poduzetništva FBiH i lokalna vlast po principu pola-pola. Treba istaći kako se radi o jednom od važnijih projekata u privredi kada je riječ o ovoj općini.

Prema riječima Farisa Hasanbegovića, općinskog načelnika, projekat podrazumijeva nastavak izgradnje kanalizacionog sistema te putne infrastrukture u ovoj industrijskoj zoni, čime će se ona značajno unaprijediti i biti jedna od najmodernijih u cijeloj Bosni i Hercegovini.

"Ovakva ulaganja su posebno značajna u sadašnjim uslovima, kada se lokalna privreda oporavlja od posljedica pandemije virusa korona. I pored velikih ekonomskih teškoća zbog pandemije virusa korona uspjeli smo ostati lideri kada je riječ o izvozu na području Unsko-sanskog kantona, a tome su najviše doprinijeli upravo poslovni subjekti koji se nalaze na ovome prostoru", istakao je Hasanbegović.

Poslovna zona Šejkovača je formirana  u poslijeratnom periodu na zapuštenom i močvarnom području gdje se nalazio veliki broj divljih deponija. Lokalne vlasti su ovo zemljište uredile, potom su građevinske parcele po vrlo povoljnim uslovima prodate investitorima, a u međuvremenu unapređivana je infrastruktura.

Danas na ovom lokalitetu djeluje više od 30 malih i srednjih preduzeća koja zapošljavaju značajan broj radnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije