Grant od 9,2 miliona eura za dionicu tunel Zenica - Donja Gračanica

15.04.2021. 15:06 / Izvor: Akta.ba
Grant od 9,2 miliona eura za dionicu tunel Zenica - Donja Gračanica

Vlada Federacije BiH donijela je Odluku o prihvatanju granta za finansiranje Projekta na Koridoru Vc, poddionica tunel Zenica - Donja Gračanica.

Vlada Federacije BiH donijela je Odluku o prihvatanju granta za finansiranje Projekta na Koridoru Vc, poddionica tunel Zenica - Donja Gračanica, na osnovu Ugovora zaključenog u Sarajevu 10. marta 2021. godine između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na investicijski grant iz programa Evropski zajednički fond za zapadni Balkan u iznosu do 9.222.000 eura. 

Sredstva će biti korištena za izgradnju autoceste po međunarodnim standardima, dužine 3,9 km između Donje Gračanice i tunela Zenica, uključujući Sjevernu petlju, zajedno s mostom preko rijeke Bosne i cestom za povezivanje s magistralnom cestom.

Odlukom je data i saglasnost za zaključenje Supsidijarnog sporazuma između BiH i FBiH, kao i Sporazuma o podgrantu između FBiH i JP Autoceste FBiH.

Za realizaciju ove odluke i izvještavanje zaduženi su Federalno ministarstvo finansija i JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar, saopćeno je iz Vlade FBiH. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije