Pogledajte projekat luksuznog kamp naselja na Crvenim stijenama ispod Brezovače

Investicije / URBANIZAM

Pogledajte projekat luksuznog kamp naselja na Crvenim stijenama ispod Brezovače

Održana je i javna rasprava o ova dva nacrta, a dokumente koji su poslužili kako osnova za javnu raspravu možete preuzeti na web stranici www.hadzici.ba.

10.06.2021. 08:04 / Izvor: Akta.ba
 

U organizaciji Službe za prostorno uređenje, urbanizam i građenje Općine Hadžići 7. juna je u Multimedijalnoj sali održan javni uvid u dva dokumenta, Nacrt Plana parcelacije “Stambeno naselje Mokrine“ Hadžići i Nacrt Plana parcelacije "Brezovača“ Hadžići. Održana je i javna rasprava o ova dva nacrta, a dokumente koji su poslužili kako osnova za javnu raspravu možete preuzeti na web stranici www.hadzici.ba.

Raspravi nije prisustvovao veliki broj građana, dok su projekte javnosti predstavili planeri ispred Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo i pomoćnica načelnika u Službi za prostorno uređenje, urbanizam i građanje Općine Hadžići Neira Abazović-Horman. Nakon što su projekti predstavljeni u okvirnom obliku onako kako su prethodno i objavljeni u pisanoj formi, zainteresovani građani, ali i vijećnici Općinskog vijeća su imali priliku postavljati pitanja i dati svoje primjedbe na predložene planove. Građanima su na raspolaganju za sva pitanja bili i predstavnici investitora.

Plan parcelacije "Brezovača" Hadžići u osnovi predviđa izgradnju turističkog kompleksa sa smještajnim kapacitetima u smislu glampinga (luksuznog kamp naselja) sa objektom uslužnih djelatnosti (restoran, cafe, multifunkcionalni prostor) na lokalitetu Crvenih stijena. Planirana je izgradnja 47 objekata (smještajni kapaciteti), jedan objekat poslovne namjene (info pult), jedan poslovni objekat (restoran sa pratećim sadržajima), prostor za sport i rekreaciju, te zona zelenila na kojoj nije dozvoljena gradnja.

Plan parcelacije "Stambeno naselje Mokrine" Hadžići predviđa izgradnju 25 novih objekata od čega 17 individualnih stambenih te osam poslovnih na lokalitetu u blizini sportske plohe u Mjesnoj zajednici Mokrine. Lokalitet bi se opremio svom potrebnom mrežom saobraćajne i komunalne infrastrukture.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije