Izdana Okolišna dozvola za proširenje deponija Uborak-Buđevci

14.01.2022. 15:21 / Izvor: Fena
JP Deponija Mostar

Vrijednost projekta je 65.988 KM, od čega je Grad Mostar osigurao 40 posto, a Fond za zaštitu okoliša FBiH preostalih 60 posto.

Federalno ministarstvo turizma i okoliša pozitivno je ocijenilo Studiju o procjeni utjecaja na okoliš te je izdalo okolišnu dozvolu za aktivnosti deponiranja krutog komunalnog otpada i proširenje deponije JP Deponija Mostar Uborak-Buđevci.

Kako je priopćeno iz Grada Mostara, izrada Studije o procjeni utjecaja na okoliš za aktivnosti deponiranja krutog komunalnog otpada za proširenje deponije JP Deponija Mostar Uborak-Buđevci, prvi je korak u realizaciji Plana prilagođavanja za regionalnu deponiju Uborak-Buđevci.

Izradu Studije o procjeni utjecaja na okoliš sufinancirao je Fond za zaštitu okoliša FBiH, a nositelj realizacije projekta bila je Služba za komunalne poslove i okoliš.

Vrijednost projekta je 65.988 KM, od čega je Grad Mostar osigurao 40 posto, a Fond za zaštitu okoliša FBiH preostalih 60 posto.

Za izradu Studije na javni poziv javila su se četiri ponuđača, a najpovoljniji ponuđač bio je IG Banja Luka.

Nakon primopredaje Nacrta studije, 14. lipnja 2021. godine održana je javna rasprava o Nacrtu studije o procjeni utjecaja na okoliš za aktivnosti deponiranja krutog komunalnog otpada u skladu sa Zakonom o zaštiti okoliša.

Na javnoj raspravi je podneseno više primjedbi nevladinih organizacija rane NVO-a za izmjenu i dopunu Studije, a veći dio primjedbi je prihvaćen te je izmijenjena i dopunjena Studija o procjeni utjecaja na okoliš za aktivnosti deponiranja krutog komunalnog otpada upućena Federalnom ministarstvu turizma i okoliša na ocjenu i reviziju.

"Studija je pozitivno ocijenjena i 8. prosinca 2021. godine je izdana Okolišna dozvola za aktivnosti deponiranja krutog komunalnog otpada i proširenje deponije JP Deponija Mostar Uborak-Buđevci", navode iz Grada Mostar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije