Uskoro tender za proširenje i dogradnju učionica škole u Vogošći

03.04.2022. 10:24 / Izvor: Akta.ba
vogošća

Povodom završetka radova na pregrađivanju fiskulturne sale u JU O.Š "Zahid Baručija" organizirana je prigodna priredba.

Povodom završetka radova na pregrađivanju fiskulturne sale u JU O.Š "Zahid Baručija" organizirana je prigodna priredba u znak zahvalnosti svima koji su dali svoj doprinos da učenici ove vogošćanske škole imaju bolje uslove za rad. 

Priredbi su prisustvovali ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović, načelnik Općine Vogošća Edin Smajić, pomoćnik načelnika Kenan Alikadić, vijećnici u Općinskom vijeću Vogošća, predstavnice Vijeća roditelja, direktor i nastavno osoblje škole. 

Najmlađi učenici sa svojim učiteljicama, igrom, pjesmom i recitacijama, na njima svojstven način su se zahvalili prisutnima i predstavili školu u punom sjaju. 

Prema riječima direktora O.Š "Zahid Baručija" Refika Kurtovića, dobra saradnja i koordinacija različitih nivoa vlasti osnovna je pretpostavka za uspješan rad i rješavanje dugogodišnjeg problema, tj. nedostatak učionica i prostornih kapaciteta škole.

Dogradnjom samo dvije učionice, učenicima i nastavnicima ove škole omogućeni su bolji uslovi za rad, što je u kratkom roku rezultiralo i brojnim uspjesima na školskim, općinskim i kantonalnim takmičenjima.  

Direktor Kurtović se ovom prilikom zahvalio prisutnima, te je naglasio da je i ove školske godine povećan broj upisanih prvačića, što u potpunosti opravdava hitnost rješavanja problema prostornih kapaciteta škole. 

Ministrica Hota-Muminović izrazila je zadovoljstvo urađenim poslom, te naglasila da u ovom Ministarstvu osluškuju potreba učenika i nastavnika, i da u skladu s tim biraju prioritete. 

Navela je da se u ovoj školi osjeti entuzijazam u radu, što je i najvažnije u odgojno-obrazovnom procesu. 

Načelnik općine Vogošća Edin Smajić, također je istakao važnost saradnje svih nivoa vlasti, te naglasio da je sve spremno za raspisivanje tendera za dogradnju novih učionica i produženog boravka.

Kako je dodao, nada se da će se neophodne procedure završiti u najkraćem mogućem roku, kako bi se pristupilo dogradnji potrebnih prostornih kapaciteta, što je u ovom momentu i prioritet, uzme li se u obzir stalni priliv stanovništva u Općinu Vogošća. 

Predstavnica Vijeća roditelja O.Š "Zahid Baručija", Edina Išerić, u ime svih roditelja ove škole, zahvalila se ministrici na ažurnosti u rješavanju problema sa nedostatkom prostora u školi, kao i svima koji su dali svoj doprinos kako bi učenici ove vogošćanske škole imali osnovne preduslove za pohađanje nastave u školskim klupama. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije