Kreće sanacija dijela regionalne ceste Osanica-Ilovača-Prača

26.04.2022. 11:28 / Izvor: Akta.ba
INFRASTRUKTURA

Premijerka Bosansko-podrinjskog kanatona Goražde Aida Obuća potpisala je jučer sa firmom "Okac" ugovor o modernizaciji regionalne ceste R 448a Osanica-Ilovača-Prača, dionica Zorovići-Goršić Polje.

Premijerka Bosansko-podrinjskog kanatona Goražde Aida Obuća potpisala je jučer sa firmom "Okac" ugovor o modernizaciji regionalne ceste R 448a Osanica-Ilovača-Prača, dionica Zorovići-Goršić Polje.

Prema riječima premijerke, radi se o jednoj novoj dionici na ovom putnom pravcu koja je od posebnog značaja za Bosansko-podrinjski kanton Goražde iz razloga što se na ovom lokalitetu nalaze veoma značajne historijske znamenitosti, saopšteno je iz kantonalne vlade.

"Opredjeljenje Vlade BPK Goražde od njenog imenovanja je ulaganje u infrastrukturne projekte na području našeg kantona, a od trenutka kada smo ovaj putni pravac stavili u nadležnost kantona, u njegovu modernizaciju uložili smo više od 1,25 mil KM. Kako su me informisali iz Direkcije za ceste, ostalo je još negdje oko 1.500 metara neasfaltirane dionice kako bi se ovaj putni pravac u potpunosti prekrio asfaltnom podlogom, na što stanovnici mjesnih zajednica koje gravitiraju na ovom području već dugo godina čekaju", kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća nakon potpisivanja ugovora.

VLADA BPK

Radovi podrazumijevaju prekrivanje asfaltnom podlogom pomenute dionice i trebali bi biti izvedeni u roku od 90 dana, od dana uvođenja izvođača u posao.

Vrijednost ugovora je 344.974 KM, a riječ je o namjenskim sredstvima Direkcije za ceste BPK Goražde.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije