Pri kraju radovi na izgradnji Gospodarske zone Vučilov brig

06.05.2022. 11:00 / Izvor: Akta.ba
Pri kraju radovi na izgradnji Gospodarske zone Vučilov brig

Radovi na izgradnji infrastrukture i sanaciji ulica u punom su jeku u Tomislavgradu, a pri kraju su radovi na izgradnji Gospodarske zone Vučilov brig.

Radovi na izgradnji infrastrukture i sanaciji ulica u punom su jeku u Tomislavgradu, a pri kraju su radovi na izgradnji Gospodarske zone Vučilov brig.

Završeno je asfaltiranje u dužini od 200 metara, objavljeno je na stranici Općine Tomislavgrad.

U sklopu radova odrađena je kanalizacija te je predviđena i rasvjeta koja će biti završena idućih dana postavljanjem rasvjetnih stupova. Izvođač radova je 'KTM-Brina' d.o.o. Posušje, a vrijednost potpisanog ugovora iznosi 134.082 KM.

Na izgradnji infrastrukture u zoni Regulacijskog plana Latice rade se zemljani radovi i iskopi, a u ovom tjednu bi se dolaskom materijala trebala početi raditi i kanalizacija.

Izvođač radova je Zajednica ponuditelja 'Čajuša' d.o.o. Kupres i 'Putovi' d.o.o. Grude, a vrijednost potpisanog ugovora iznosi 373.454 KM.

U zoni Regulacijskog plana Potkolje trenutno se radi na polaganju oborinske i fekalne kanalizacije, vodovodna mreža je položena, a nakon toga slijedi rad na kućnim priključcima. Izgradnju infrastrukture izvode Livnoputovi d.o.o. Livno, a vrijednost ugovora iznosi 491.525 KM.

Ugovorom o sanaciji Ulice kralja Zvonimira u Tomislavgradu predviđeni su radovi na fekalnoj i oborinskoj kanalizaciji, rasvjeti i asfaltiranju. Trenutno se radi kanalizacija.

Vrijednost radova iznosi 548.148,51 KM, a izvođač je KTM-Brina d.o.o. Posušje.

Od ponedjeljka kreću radovi i na izgradnji kanalizacije u naselju Bobara jer se zbog velike vode do sada nije moglo kopati.

Vrijednost ugovora iznosi 349.749,25 KM, a izvođač je 'KTM-Brina' d.o.o. Posušje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije