Nastavljena modernizacija regionalne ceste R 448-a Osanica - Ilovača - Prača

06.06.2022. 15:23 / Izvor: Fena
vlada bpk

U Bosanskopodrinjskom kantonu (BPK) Goražde nastavljeni su radovi na modernizaciji regionalne ceste R 448-a, Osanica - Ilovača - Prača, koja je u nadležnosti tog kantona.

U Bosanskopodrinjskom kantonu (BPK) Goražde nastavljeni su radovi na modernizaciji regionalne ceste R 448-a, Osanica - Ilovača - Prača, koja je u nadležnosti tog kantona.

Ovoga puta radit će se na dionici Zorovići - Goršič polje u dužini od tri kilometra, koja je od posebnog značaja za BPK-a, iz razloga što se na ovom lokalitetu nalaze veoma značajne historijske znamenitosti.

Radovi koji podrazumijevaju prekrivanje asfaltnom podlogom pomenute dionice trebali bi biti izvedeni u roku od 90 dana, a finansijska sredstva  za implementaciju ovog projekta u iznosu od  344.974 KM izdvojena su iz budžeta BPK-a. Izvođač radova je goraždanska firma "Okac" d.o.o Goražde.

Premijerka BPK-a Aida Obuća, naglašava da je od trenutka kada je regionalni put prebačen u nadležnost Kantona, u njegovu modernizaciju uloženo  više od 1.250.000 KM.

"Za Vladu BPK veoma je bitno da u kontinuitetu realizira projekte koji su započeti 2019. godine, a kada jer riječ o ovom projektu, da bi se cjelokupan konačno implementirao, odnosno da bi se cijela  dionica prekrila afaltnom podlogom, neophodno je izdvojiti još oko 200.000 KM, za preostalih oko 1.500 metara kvadratnih. Nadam se da ćemo u narednom periodu planirajući sredstva, na zadovoljstvo građana mjesnih zajednica koje gravitiraju na ovom području, koji su dvadeset godina čekali na ovu putnu komunikaciju, uspjeti da okončamo asfaltiranje cijele dionice", kazala je Obuća.

Ministar za privredu BPK-a Haris Salković također je naglasio značaj ovoj projekta.

"Ovo je izuzetno važan projekat za kompletan kanton, jer je ovaj dio puta proglašen regionalnim. Budući da makadam na regionalnoj cesti nije prihvatljiv, Direkcija za ceste Ministartva za privredu BPK ima obavezu da asfatira još preostali dio u dužini od 1.500 metara kvadratnih", napomenuo je Salković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije