Počela izgradnja kružnog toka kod gradske bolnice u Brčkom

17.06.2022. 10:22 / Izvor: Akta.ba
kruzni tok

Jučer su počeli pripremni radovi na izgradnji kružne raskrsnice "Stadion" kod bolnice.

Jučer su počeli pripremni radovi na izgradnji kružne raskrsnice "Stadion" kod bolnice, koja se nalazi na čvorištu ulica Banjalučka (dio magistralnog puta M 14.1), Svete Ristića, Svračeta i Najfe Šehić. Izvođač radova je preduzeće Bijeljina put.

Vrijednost ugovorenih radova je 417.002 KM, a rok za izvođenje radova je 60 dana.

Tokom izvođenja radova putnički saobraćaj će se prema gradu usmijeravati obilaznim pravcem kroz naselje Meraje, preko ulica Berberovića i Hivzije i Himlije Jerkovića i kod BP Karamujić na ulicu Bakije Selimovića i Mujkići III do Dejtonske ulice i dalje na magistralni put M14.1.

Teretna vozila i autobusi će se tokom čitavog perioda izvođenja radova usmjeravati na obilaznicu oko Brčkog, prenosi Radio Brčko.

Vozačima se sugeriše da se tokom perioda izvođenja radova pridržavaju privremene saobraćajne signalizacije. U toku izgradnje kružne raskrsnice prilaz gradskoj bolnici iz smjera grada, sa kružne raskrsnice "Bolnica" je dostupan.

"Ugovorom je predviđeno da ova dva kružna toka budu izgrađena za 60 dana, odnosno, do kraja augusta za šta je u budžetu ovog preduzeća obezbijeđeno nešto manje od milion maraka", istakao je Vlado Jevtić, direktor JP Putevi Brčko.

krzni tok

On je dodao da se istovremeno prikuplja i neophodna dokumentacija kako bi se što prije pristupilo izgradnji još pet planiranih kružnih tokova na području grada.

Kako navodi Radio Brčko, puštanjem u promet obilaznice oko Brčkog, obim tranzitnog saobraćaja kroz sam grad se značajno smanjio, no još uvijek na nekoliko tačaka u gradskim naseljima svaki dan se mogu primijetiti kolone, osobito tokom jutra i u popodnevnim satima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije