JP "Putevi Brčko" u ovoj godini izdalo više od 16.000 dnevnih karata

11.11.2023. 08:01 / Izvor: Akta.ba
brčko

Iz JP "Putevi Brčko" pozivaju sve korisnike parking mjesta koji nisu još platili dnevnu kartu da to učine što prije.

Javno preduzeće "Putevi Brčko“ u proteklih deset mjeseci izdalo je ukupno 16.931 dnevnu parking kartu korisnicima usluge parkiranja koji nisu platili ovu uslugu.

"Od tog broja dnevnu kartu je platilo 14.089 korisnika usluge parkiranja, dok 2.842 korisnika još nije platilo dnevnu kartu", potvrdio je zamjenik direktora JP "Putevi Brčko" Mato Itrić, te dodao da je dosad korisnicima usluge parkiranja koji još nisu platili dnevnu parking kartu zaključno sa sedmim mjesecom poslano ukupno 1.491 opomena pred tužbu, od čega je plaćeno oko 905 dnevnih karata.

Prema njegovim riječima, dnevna karta nema oblik kazne i svi vozači koji dobiju dnevnu parking kartu u roku od osam dana plaćaju 50 posto od naznačenog iznosa. Također, osobe koje ne plate dnevnu kartu, protiv njih će biti pokrenut postupak prinudne naplate usluge parkiranja.

"Trenutno u evidenciji imamo 586 korisnika usluge parkiranja kojima je poslata opomena pred tužbu, a koji još nisu platili dnevnu kartu", dodao je Itrić, te kazao da se bliže novogodišnji praznici kada se očekuje veća potražnja usluge parkiranja zbog dolaska građana u BiH koji se nalaze na privremenom radu u inostranstvu.

Itrić podsjeća da ovo preduzeće ima potpisanu saradnju s kompanijom "Euro parking Services“ iz Londona koja vodi aktivnosti oko naplate parkinga za strance. On naglašava da je tim korisnicima ove usluge povoljnije dnevnu kartu platiti u BiH nego u zemljama Evrope jer taj iznos može biti veći od 60 eura, zavisno od zemlje u kojoj borave.

Iz JP "Putevi Brčko“ pozivaju sve korisnike parking mjesta koji nisu još platili dnevnu kartu da to učine što prije jer po zakonu prema svim korisnicima parking usluge koji nisu platili, iz ovog preduzeća su obavezni da pokrenu postupak prinudne naplate što i čine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti