Zaštita pješaka

U Brčkom postavljene nove zaštitne ograde ispred škola

25.06.2024. 10:40 / Izvor: Fena
ograde

Javno preduzeće "Putevi" Brčko zbog gustog prometa na lokacijama ispred osnovnih i srednjih škola prošle godine krenulo je s postavljanjem ograda.

Javno preduzeće "Putevi" Brčko zbog gustog prometa na lokacijama ispred osnovnih i srednjih škola u Brčkom tijekom prošle godine krenulo je s postavljanjem zaštitnih ograda. Te aktivnosti nastavili su i ove godine a sve s ciljem zaštite pješaka, u ovom slučaju zaštite dijece školskog uzrasta, kazao je zamjenik ravnatelja JP "Putevi" Brčko Jasmin Mešić.

"Izdvojeno je oko 40 hiljada KM i ove godine i postavljene su ograde ispred Treće osnovne škole u gradu i njene područne škole u selu Grbavica, kao i ispred Pete osnovne u Brčkom", istakao je Mešić.

Prema njegovim riječima, otežane okolnosti su prikupljanje dokumentacije, ali cilj samog poduzeća jeste da u narednom razdoblju ove ograde postave ispred svih osnovnih i srednjih škola.

Pored zaštitnih ograda, iz ovog poduzeća rade i na dodatnom osvjetljenju postojećih pješačkih prijelaza s ciljem zaštite pješaka na najprometnijim ulicama u užem dijelu grada.

Cijelom aktivnošću Javnog poduzeća Putevi Brčko prvenstveno se podiže sigurnost učenika, ali i svih pješaka na ovim dionicama, jer štite od nenadanog izlaska na prometnicu, kao i bolje preglednosti pješačkih prijelaza tijekom noći.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije