Položen kamen temeljac za edukacijsko-obučni kompleks MUP-a ZHŽ

02.10.2022. 10:26 / Izvor: Fena
MUP ZHŽ

U Ljubuškom je u subotu položen kamen temeljac za izgradnju edukacijsko-obučnoga kompleksa MUP-a ZHŽ čija je vrijednost cca 7,5 miliona maraka.

U Ljubuškom je u subotu položen kamen temeljac za izgradnju edukacijsko-obučnoga kompleksa MUP-a Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) čija je vrijednost cca 7,5 miliona maraka.

Ministar unutarnjih poslova ZHŽ David Grbavac je istaknuo kako će objekat po završetku biti jedan od najmodernijih ove vrste u regiji.

"Riječ je o projektu Vlade ZHŽ-a vrijednom cca 7,5 milijuna maraka. Kompleks Edukacijsko-obučnog centra se prostire na 14.000 m2, a po svom završetku će predstavljati jedan od najmodernijih objekata ove vrste u regiji. Unutarnji i vanjski prostor za vježbu, upravna zgrada, prostor za pse, kapelica… samo su dio sadržaja koji će biti na raspolaganju budućim naraštajima policijskih službenika. Sve to omogućit će im kvalitetniju obuku i uvjete za rad, a što će u konačnici pridonijeti stvaranju još sigurnijeg okruženja za stanovnike ZHŽ-a", istakao je županijski ministar unutarnjih poslova tokom polaganja kamena temeljca.

Naveo je kako statistički podaci pokazuju da je ZHŽ jedno od najsigurnijih područja na prostoru Bosne i Hercegovine za što su zaslužni policijski službenici toga MUP-a.

"Među najzaslužnijima za sigurnost ZHŽ-a su policijski službenici MUP-a, zbog čega se trudimo stvoriti im što bolje uvjete rada; nabavkom razne opreme, vozila, uniformi...Idući tjedan na školovanje šaljemo 38 kadeta, a u toku je natječaj za prijam još njih 63.", dodao je ministar Grbavac.

Također, on se ovom prilikom zahvalio brojnim prijateljima koji su pomogli da se polaži kamen temeljac za jedan od najznačajnijih projekata Vlade.

Polaganju kamena temeljca za izgradnju edukacijsko-obučnoga kompleksa nazočili su visoki dužnosnici svih razina vlasti, uključujući dopredsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića, koji je istaknuo kako se izgradnjom ovog obrazovnog kompleksa šalje poruka o potrebi ulaganja u znanje te da može biti primjer za sve ostale županije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije