88.666,88 BAM

Nova donacija Adriatic Metals u Varešu: Rekonstruiše se cesta Križ-Sastavci

22.09.2023. 16:02 / Izvor: Akta.ba
adriatic

Vrijednost donacije iznosi 88.666,88 BAM.

Danas je u zgradi Općine Vareš održana ceremonija potpisivanja ugovora o donaciji kompanije Adriatic Metals BiH Općini Vareš za rekonstrukciju ceste Križ - Sastavci. Vrijednost donacije iznosi 88.666,88 BAM.

"Asfaltiranje ove dionice puta značajno će olakšati svakodnevni život naših građana Borovice, Dragovća i Mijakovića sa Varešom, ali isto tako upotpuniti turističku ponudu na ovom dijelu naše općine. Zahvaljujem se kompaniji Adriatic Metals BiH, jer i dalje učestvuje, paralelno sa Općinom Vareš i sa Vladom Zeničko dobojskog kantona u izgradnji naše Općine. Gradimo i pravimo i idemo dalje", istaknuo je načelnik Općine Vareš Zdravko Marošević.

Ova gesta kompanije Adriatic Metals BiH pokazuje njihovu posvećenost podršci razvoju i unapređenju infrastrukture u Varešu.

"Vrijednost donacije nije samo brojka, već izraz našeg dubokog razumijevanja potreba i izazova s kojima se općina Vareš i mi koji ovdje radimo i živimo susrećemo. Zajednica je srce našeg poslovanja, i ponosni smo što možemo dati doprinos boljoj budućnosti ovog grada. Ovaj ugovor nije samo formalni dokument; to je obveza i odgovornost koju preuzimamo prema Varešu i njegovim stanovnicima. Obećavamo da ćemo raditi zajedno s lokalnom upravom i zajednicom kako bismo osigurali da se ovaj projekt izvede uspješno i u skladu s najvišim standardima", naglasio je Alem Logo, izvršni direktor kompanije Adriatic Metals BiH.

Ovo je projekat rekonstrukcije puta u dužini od 2,7 km, a početak radova se očekuje uskoro.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije