izdvojeno 40 hiljada KM

Sanski Most će dobiti javnu gradsku plažu

06.11.2023. 09:21 / Izvor: Akta.ba
PLAŽA

Ovih dana je započela implementacija projekta izgradnje i uređenja gradske plaže koja će se nalaziti na lokalitetu Gerzovo.

Ovih dana je započela implementacija projekta izgradnje i uređenja gradske plaže koja će se nalaziti na lokalitetu Gerzovo, nekoliko kilometara od Sanskog Mosta.

U periodu prije rata u užem gradskom području Sanskog Mosta postojale su brojne plaže. Vremenom su postajale zapuštene i neatraktivne, pa se Sanjani i gosti ovoga grada najčešće kupaju na mjestima koja su izvan gradskog područja, gdje postoji nekoliko uređenih privatnih plaža.

Ideja izgradnje javne, gradske plaže, već dugo vremena je prisutna, a sada se konačno krenulo u njenu realizaciju. Za ove namjene iz općinskog budžeta izdvojeno je 40 hiljada maraka, a u sklopu plaže biće izgrađeni igraonica, teren za odbojku, dječija igraonica te drugi sadržaji za odmor i razonodu. Za izvođača radova na ovome projektu odabrana je firma Ganić.

Izgradnja ovakvih sadržaja doprinijeće razvoju ljetne turističke ponude u Sanskom Mostu, te uticati na unaprijeđenje ove privredne grane, smatra Edis Rasavac, vd. direktora Turističke zajednice Općine Sanski Most.

Sanski Most tokom ljetnog perioda posjećuje veliki broj građana, u najvećem broju to su Sanjani koji žive i rade u inostranstvi, a godišnje odmore provode kod kuće, ali sve je više i turista sa strane. O tome da turizam ima šanse na ovim prostorima govori i podatak da je samo tokom ove godine vodopad na rijeci Blihi, jedan od nedavno uređenih turističkih sadržaja, posjetilo oko 50 hiljada posjetilaca.

Razvoj turizma moguć je samo uz unaprijeđenje i obogaćivanje sadržaja i turističke infrastrukture, a ovaj projekat je u prilog tome, prenosi RTV Sana.
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije