Sarajevo Travel Fest

Na proljeće rekonstrukcija dvorane "Mirza Delibašić"

14.11.2023. 16:36 / Izvor: Akta.ba
Skenderija

Ministarstvo privrede KS će sredstvima od 880.000 KM sufinasirati realizaciju ovog projekta.

Uz podršku Vlade i Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, te u saradnji s Turističkom zajednicom KS i KJP Centar "Skenderija" d.o.o. Sarajevo, na proljeće naredne godine od 25. do 27. aprila u Skenderiji će se u okviru projekta Sarajevo Travel Fest održati Međunarodni sajam turizma SARAJEVO DESTINATION FESTIVAL.

Ministarstvo će sredstvima od 880.000 KM sufinasirati realizaciju ovog projekta, koja između ostalog podrazumijeva i adaptaciju sajamske dvorane, odnosno rekonstrukciju plafona u dvorani "Mirza Delibašić", kao i nabavku itisona, crnog platna za uređenje dvorane, gradnju zavjesa, odnosno specijalnog platna za tribine, sanaciju dotrajalih toaleta, te nabavku tehničkih pomagala neophodnih za organizaciju sajmova, kao što su led displeji, led rasvjeta za dvoranu i D1 i D2, te brojači posjeta.

SARAJEVO DESTINATION FESTIVAL by SARAJEVO TRAVEL FEST je mjesto okupljanja turističkih zajednica i cjelokupne turističke industrije u cilju promocije pojedinačnih turističkih destinacija zemalja regiona, Balkana i Evrope, ali i svijeta.

Destination Festival će promovisati cjelogodišnju turističku ponudu svake od zemalja učesnica, te dati uvid u cjelokupne sadržaje pojedinih destinacija. S tim u vezi, sve vrijeme trajanja manifestacije bit će organizovane pojedinačne promocije zemalja učesnica, kroz prezentacije, gastronomske, folklorne, muzičke i druge sadržaje.

Program manifestacije podrazumijeva B2B interakcije uz ideju da ovo bude mjesto povezivanja regionalnih turističkih partnera i organizacija, te platforma za neposredno povezivanje turističkih agencija, kompanija i krajnjih korisnika - putnika.

Konferencije i stručna predavanja bit će također dio ovog sajma, tako da će on biti obogaćen i edukacijama (start up, digitalizacija, škole turizma...), stručnim panelima, predavanjima i prezentacijama kompanija učesnica.

U planu je održavanje radionica poznatih kuhara, vodiča, recepcionera, agenta, novinara, blogera i dr. bitnih stručnjaka iz oblasti cjelokupne industrije turizma, kao važno mjesto sticanja novih vještina i umijeća, te korisnih savjeta, koje će biti dostupne svim učesnicima i posjetiocima.

Nije izostavljen ni kulturno-zabavni program kako predstavnika domaćina, tako i izvođača i predstavnika regiona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije