OŠ "Mehmedalija Mak Dizdar" Vitkovići

Potpisan Ugovor o izvođenju radova na sanaciji sale

24.11.2023. 13:10 / Izvor: Akta.ba
zanimanja

Potpisan Ugovor o izvođenju radova na sanaciji poda, mokrih čvorova i svlačionica u sali JU OŠ "Mehmedalija Mak Dizdar" Vitkovići.

Premijer Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Edin Ćulov sa direktorom firme "Baša" doo Ustikolina Suvadom Bašićem kao izvođačem radova, danas je potpisao ugovor o rekonstrukciji fiskulturne sale Osnovne škole "Mehmedalija Mak Dizdar" Vitkovići.

Vrijednost ugovora je 63.951,70 KM bez PDV-a, a rok za njegovu realizaciju je 30 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Ugovor uključuje izvođenju radova na sanaciji poda, mokrih čvorova i svlačionica u sali. 

Prema riječima ministra za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bojana Krunića, radi se o projektu čija implementacija je predviđena Planom i Programom ministarstva za 2023. godinu.

Radovi počinju u toku slijedeće sedmice a očekivanja su da će se izvoditi planiranom dinamikom.

"Ovo je zadnji tender koji je završen za 2023. godinu u ovom slučaju riječ je o rekonstrukciji podova same sale, kao i sanacija i rekonstrukcija mokrih čvorova i svlačionica u  OŠ "Mehmedalija Mak Dizdar". Prema zaključku Vlade BPK ovu nabavku je izvršilo resorno ministarstvo. Ovom prilikom moramo imati dosta strpljenja što se tiče izvođenja same nastave u osnovnoj školi, morat ćemo da napravimo poseban protokol oko prolaska, izlaska učenika da ne bi došlo do ometanja nastave. Ovo je jedan jako dobar projekata koji će poboljšati kvalitet same nastave, a s druge strane škola može salu komercijalno ustupati za izdavanje termina",  naglasio je ministar Krunić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije