Potpisan ugovor

BPK Goražde izdvaja skoro 360 000 KM za ljetno održavanje regionalnih puteva

18.03.2024. 14:55 / Izvor: Akta.ba
BPK

Programu održavanja traje sve do 15.11.2024.godine, do kada i važi ovaj ugovor.

U zgradi Vlade BPK Goražde, danas je potpisan Ugovor o izvođenju radova na ljetnom održavanju regionalne ceste R-448 Potkozara-Goražde-Hrenovica i regionalne ceste R 448a Osanica-Ilovača-Prača za 2024.godinu.

Činom potpisivanja stvorene su pretpostavke za redovno održavanje pomenutih putnih pravca koji je u nadležnosti kantonalne Direkcije za ceste, a zbog vrijednosti ugovorenih radova koji su procijenjeni na iznos od 359.482,50 KM, ugovor je u ime Ministarstva za privredu kao naručioca radova, potpisao premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edin Ćulova, dok je u ime izvođača radova, privrednog društva "OKAC", ugovor potpisao Midhat Oković.

Kako stoji u ugovoru, radovi na održavanju podrazumijevaju zatvaranje udarnih rupa i sanaciju lokalnih ošetećenja na kolovozu, čišćenje kanala, propusta i rigola, sječenje granja i šiblja, te ostale radove na održavanju koji imaju za cilj da osiguraju nesmetano odvijanje saobraćaja na ovim putnim pravcima.

Izvođač radova se obavezuje da će radove započeti prema dinamici radova koju odredi investitor, utvrđenoj u godišnjem planu i programu održavanja sve do 15.11.2024.godine, do kada i važi ovaj ugovor.

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovao je i direktor Direkcije za ceste Memsud Dedović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije