Novi pogon za prenos i distribuciju električne energije u Sanskom Mostu

Investicije / URBANIZAM

Novi pogon za prenos i distribuciju električne energije u Sanskom Mostu

U ime Vlade USK zahvalu kompaniji za investiciju u Sanskom Mostu prenio je savjetnik premijera Jasmin Musić.

19.12.2016. 08:53 / Izvor: Akta.ba

Novi pogon za prenos i distribuciju električne energije u Sanskom Mostu svečano je pušten u upotrebu, u prisustvu predstavnika kompanije „Elektroprenos BiH“ i Općine Sanski Most. Radi se o izuzetno značajnom projektu za Sanski Most, a njegova vrijednost iznosi 920 hiljada maraka, istakao je generalni direktor „Elektroprenosa“, Mato Žarić.

On je izjavio kako je riječ o jednom od najvećih investicionih poduhvata ove kompanije tokom ove godine. Vrijednost ovog projekta je i u tome što je u potpunosti realiziran domaćim snagama, počevši od toga da su svi neophodni dijelovi proizvedeni na području Bosne i Hercegovine, a ugradnju su obavile domaće firme predvođene preduzećem Deling.

Sanski Most će u budućnosti imati mnogo kvalitetnije snabdjevanje električnom energijom što se posebno odnosi na područje koje gravitira prema Bosanskoj Krupi gdje egzistira veliki broj privrednih subjekata. Njihovi problemi u snabdjevanju kvalitetnom električnom energijom od sada su prošlost.

Puštanjem u rad novog postrojenja za prenos električne energije van upotrebe je stavljen stari pogon izgrađen sada već daleke 1967. godine. Kvalitetno elektrosnabdjevanje jedan je od osnovnih preduslova za ekonomski i urbanistički razvitak jedne lokalne zajednice.

U ime Vlade USK zahvalu kompaniji za investiciju u Sanskom Mostu prenio je savjetnik premijera Jasmin Musić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije