Zenica dobija moderni poslovno - stambeni objekat Magistralku

07.08.2018. 10:18 / Izvor: Akta.ba
Zenica dobija moderni poslovno - stambeni objekat Magistralku
OTVORI GALERIJU

Riječ je o modernom objektu površine 1436,20 m², čiji završetak je planiran u maju 2019. godine.

Kompanija ITC Zenica nedavno je započela sa izgradnjom novog stambeno-poslovnog objekta Magistralka u Zenici.

Riječ je o modernom objektu površine 1436,20 m², čiji završetak je planiran u maju 2019. godine.

Iz kompanije su za Akta.ba kazali da će objekat biti izgrađen primjenom visokih standarda energetske efikasnosti i zvučne izolacije.

Kako najavljuju objekat će imati 20 stanova i dva poslovna prostora ali i garažna mjesta a gradi se pored GGM-a. Površina stambenih jedinica kreću se od 35 m2 do 65 m2. U cijelom objektu koristit će se najbolji materijali.

"Prizemlje objekta kombinacija je poslovnog i stambenog. Na prizemlju su smještena četiri stana, od 36,7 m2 do 40,2m2. Na karakterističnoj etaži, koja je kompletno stambena, smješteno je šest stanova, s tim da je većina stanova sa jednom spavaćom sobom, uz kuhinju, boravak, kupatilo i balkon. Površine stanova iznose od 35,90 m2 do 61,00 m2. Na trećem spratu planirana je krovna terasa, koja pripada najvećem stanu u objektu. Površina stana sa terasom iznosi 130,0m2", rekli su iz kompanije.

Kad su u pitanju aktivnost i planovi ove kompanije, nedavno su počeli sa nadogradnjom svog maloprodajnog poslovnog objekta u Srpskoj mahali u Zenici.

"Našim kupcima pružit ćemo dodatnih 65 m2 prodajnog prostora na već postojeću kvadraturu. Sam završetak radova planiran je sredinom oktobra ove godine", kazali su iz kompanije.

ITC d.o.o., preduzeće za trgovinu, proizvodnju, finansijsko ekonomski inženjering i zastupstvo, je osnovano 06.05.1994 godine sa sjedištem u Zenici. U početku svog razvoja ITC je bio orjentisan na trgovinu u oblasti poljoprivrede. Danas je ITC zahvaljujući proširenju svoje djelatnosti na građevinarstvo, elektro instalacije, mašinske instalacije, hidro instalacije i metalopreradu izrastao u respektabilno preduzeće koje je uspješno realizovalo mnogobrojne zahtjevne projekte iz svih djelatnosti kojim se bavi.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije