Investicije / PROJEKTI

Vlada RS dala podršku projektu izgradnje gondole od Trnova do OC Jahorina

28.05.2020. 07:58 / Izvor: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je na jučerašnjem sastanku sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem i načelnikom Trnova Dragomirom Gagovićem izgradnju gondole koja bi u narednih nekoliko godina trebalo da spoji ovu opštinu i Olimpijski centar Jahorina.

"Predviđena je izgradnja gondole koja će približiti ovo naselje Jahorini. Ta perspektiva izgleda dobro, ali nam je potrebno da ovdje održimo radna mjesta i vjeru u ovu lokalnu zajednicu", rekao je Dodik.

U Trnovu je u održan sastanak Dodika, Viškovića i Gagovića na kojem je bilo riječi o aktuelnim ekonomsko-političkim pitanjima i funkcionisanju ove lokalne zajednice.

Premijer RS Radovan Višković je potvrdio da će Trnovo u narednom periodu imati jednu od većih investicija u Republici Srpskoj i to na dijelu olimpijske planine Jahorine koji pripada ovoj lokalnoj zajednici.

"Kad svi ti sadržaji - od četvorosjeda, staza, puta i naselja Obućina bare budu u punom kapacitetu, ova lokalna zajednica imaće najveće koristi od toga. Skoro je sigurno da će samo od rente i poreza koje treba da plaćaju vlasnici objekata na Jahorini u narednom periodu opština Trnovo imati veće prihode nego što je sadašnji budžet", rekao je Višković.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije