Započela druga faza izgradnje banjsko- lječilišnog kompleksa Sanska Ilidža

24.03.2014. 15:45 / Izvor: eKapija.ba
Započela druga faza izgradnje banjsko- lječilišnog kompleksa Sanska Ilidža

U sklopu ove faze radova, prema riječima direktora ovog preduzeća, Mirnesa Burnića, predviđena je izgradnja objekta u kojem će biti smješteni unutrašnji bazeni kao i smještajni kapaciteti koji će sadržavati 33 sobe i apartmana s ukupno sedamdeset kreveta.

Na lokalitetu banje Sanska Ilidža započela je realizacija druge faze izgradnje budućeg modernog banjsko lječilišnog kompleksa. U sklopu ove faze radova, prema riječima direktora ovog preduzeća, Mirnesa Burnića, predviđena je izgradnja objekta u kojem će biti smješteni unutrašnji bazeni kao i smještajni kapaciteti koji će sadržavati 33 sobe i apartmana s ukupno sedamdeset kreveta.

Prema njegovim riječima, novi objekat će se nalaziti na mjestu gdje su donedavno bile stare kućice s unutrašnjim bazenima. Burnić ističe kako će realizacija ovog dijela projekta omogućiti preduzeću „Sanska Ilidža“ rad tokom cijele godine, obzirom da je u proteklim godinama poslovanje bilo ograničeno samo na ljetnu sezonu.

Prema njegovim riječima, tokom protekle godine izvršena je rekonstrukcija vanjskog bazena, te je uz bazen za odrasle izgrađen i mini bazen za najmlađe posjetioce. „Sanska Ilidža“ poznato je lječilište sa termalnom vodom, kojeg je prije pet godina privatizirao Aziz Mujdžić, biznismen koji skoro četrdeset godina živi i radi u Švedskoj. Kupac je na ovoj lokaciji najavio izgradnju savremenog banjskog i rekreativnog kompleksa sa brojnim turističkim, sportskim i ugostiteljskim sadržajima.

Direktor Sanske Ilidže Mirnes Burnić je potvrdio da se radovi odvijaju po fazama. “Cjelokupan projekat bi trebao biti završen do sredine ili do kraja 2014. godine, a za to vrijeme u kompleks će biti uloženo oko pet miliona maraka”, kazao je Burnić. Novi kupac odlučio je da iskoristi potencijale izvorišta ljekovite vode i „Sansku Ilidžu“ pretvori u jednu od prepoznatljivijih turističkih destinacija na ovom području.

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije