UniCredit Mostar kreditira Općinu Vareš sa 1,2 miliona KM

Kapital / BANKARSTVO

UniCredit Mostar kreditira Općinu Vareš sa 1,2 miliona KM

Općinski načelnik Vareša Zdravko Marošević potpisao je ugovor sa predstavnicima Unicredit bank d.d. Mostar.

20.04.2019. 10:49 / Izvor: Akta.ba

Općinski načelnik Vareša Zdravko Marošević potpisao je ugovor sa predstavnicima Unicredit bank d.d. Mostar o dugoročnom kreditnom zaduženju od 1.200.000 KM. 

Potpisivanju ugovora prethodila je procedura javnih nabavki koja je nekoliko puta poništavana pa ponovno obnavljana zbog raznih tehničkih poteškoća.

Ukupan iznos kredita je 1.200.000 KM, rok otplate je 8 godina odnosno 96 mjesečnih rata. Kredit će se isključivo koristiti za zatvaranje obaveza prema Poreznoj upravi FBiH koje su nastale u prethodnim mandatima po pitanju doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje zaposlenika Općine Vareš. 

Iznosom od 1.200.000 KM, ukoliko se realizira, odnosno bude uplaćen na račun Porezne uprave FBiH do 05.05. 2019. godine vratit će se glavnica duga općine prema Poreznoj upravi a kamate će biti otpisane.

Inače, ukupno zaduženje računajući i kamate je mnogo veće od 1.200.000 KM a ovim aranžmanom i otpisom kamata Općina Vareš će ostvariti značajne uštede i kompletno zatvoriti obaveze prema Poreznoj upravi koje je trenutni načelnik naslijedio od svojih prethodnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital