Tehnološka transformacija: Sberbank predstavio nove brendove

24.09.2020. 14:36 / Izvor: Akta.ba
Tehnološka transformacija: Sberbank predstavio nove brendove

Sberbank je predstavio nove brendove za niz svojih usluga dostupnih individualnim i korporativnim kupcima u kompaniji Sber Conf.

Sberbank je predstavio nove brendove za niz svojih usluga dostupnih individualnim i korporativnim kupcima u kompaniji Sber Conf, koja je takođe predstavila nove proizvode i usluge ekosistema Sber. 

Proizvodi koji se ujedinjuju pod novim brendovima neće pokrenuti preimenovanje službenih naslova PJSC Sberbank ili njegovih podružnica i ne zahtijeva potpisivanje novih ugovora s kupcima ili promjene navedenih sporazuma, navodi se u saopćenju banke o njenoj transformaciji u tehnološku kompaniju.

Naime, Sberove financijske usluge za pojedince sada su ujedinjene pod brendom SberBank. 

Mobilna aplikacija i web lokacija Sberbank Online, koji omogućavaju klijentima da upravljaju svojim financijama 24 sata dnevno, sedam dana u bilo kojem dijelu svijeta, sada se nazivaju SberBank Online. Program vjernosti Thank you by Sberbank, koji vam omogućava da akumulirate nagradne bodove za kupovine karticom SberBank i iskoristite ih za proizvode i usluge u poslovnicama partnera, sada se zove SberSpasibo.

Sberbank ID, jedinstveni račun za prijavljivanje na usluge banke i partnera, sada nosi ime Sber ID.

Kako se ističe u sapćenju, Sber će raditi s malim preduzećima i samozaposlenima pod brendom SberBusiness, pod istim nazivom koji će se primijeniti na web mjestu i mobilnoj aplikaciji Sberbank Business Online. SberBusiness će i dalje činiti tehnologije dostupnim i otvarati nove mogućnosti za pokretanje i razvoj poslovanja svojih kupaca.

Profesionalna rješenja za korporacije i javni sektor objedinjena su pod brendom SberPro, koji je dizajniran da preduzećima pruži resurse za transformaciju i skaliranje, rizike zaštite, pruža kvalifikovane usluge outsourcinga i jedinstvenu analitiku. Desktop aplikacija za korporacije takođe će se zvati SberPro.

Marka SberCIB objedinila je Sberova rješenja za kompanije i financijske institucije koje koriste investicijske instrumente i provode transakcije na globalnim tržištima. Sber pomaže kupcima u svim fazama implementacije investicione strategije i postavlja financijske instrumente uzimajući u obzir prirodu i strukturu transakcija. Rebrandingom je završena transformacija slike tradicionalne investicijske banke u moderan financijski brend, digitalnu investicijsku platformu SberCIB.

Robna marka SberInvestments uključuje sve maloprodajne investicione proizvode Sberbanke, uključujući brokerske usluge za pojedince i proizvode upravljanja Sberbank Asset Management, programe zaduživanja i investicionog životnog osiguranja od strane Sberbank životnog osiguranja. 

"Ovi vam instrumenti omogućavaju ulaganje i pomažu u stvaranju uštede bez obzira na situaciju na berz", poručuju iz Sberbanke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital