NLB Group: Slijedi integrisanje banaka u BiH i Crnoj Gori

31.12.2020. 14:48 / Izvor: Akta.ba
NLB Group: Slijedi integrisanje banaka u BiH i Crnoj Gori

Svako ko bude radio odgovorno, imat će mogućnost da se dokaže.

Cilj je da Komercijalna banka brzo raste kako bi postala sistemski igrač u regionu, poručuje Blaž Brodnjak, predsjednik NLB grupe, koja je postala vlasnik srpske Komercijalne banke.

U intervjuu za Novosti, Brodnjak kaže da je dugoročni cilj da banka građanima i preduzetnicima u Srbiji bude pravi strateški sagovornik i partner koji iskreno brine o kvalitetu života.

" Dolazimo iz regiona i u tom smislu ovo je jedna strana investicija koja je ipak lokalne prirode", rekao je Brodnjak i naveo da će preuzimanjem Komercijalne banke ta grupa biti top tri u Srbiji.

Naveo je da je NLB grupa u Sloveniji napravila ozbiljan iskorak u digitalizaciji, te da je analiza pokazala da u Komercijalnoj banci kao uglednom brendu ima mnogo znanja i iskrenog interesa za razvoj modernog poslovanja.

Na pitanje šta će biti sa operacijama Komercijalne banke u BiH i Crnoj Gori, Brodnjak je rekao da se ide u pravcu integrisanja te sestrinske banke u svim zemljama.

" Svako ko bude radio odgovorno, imat će mogućnost da se dokaže", rekao je Brodnjak i naveo da je preuranjeno govoriti o konačnom broju zaposlenih, ali i da digitalizacija mijenja banke fundamentalno.

" Mi smo u Sloveniji imali 4.200 zaposlenih, a za nekoliko godina imaćemo 2.100. Sa druge strane, otvaraju se nove mogućnosti, novi profili, nova znanja", kaže Borodnjak.

Napomenuo je da banke danas postaju u principu tehnološke firme, te da se razvijaju različiti modeli, alati, informacijska rešenja, elektronski kakanli i da se otvaraju nove mogućnosti.

Naveo je da banka u Srbiji neće mijenjati ime i da naziv NLB Komercijalna banka veoma dobro zvuči.

Kaže da će Komercijalna banka postati praktično drugo sjedište NLB grupacije, jer žele da u njoj izgrade centar kompetencija za razvoj zajedničkih platformi za sve banke kćerke u grupaciji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital